• 7
    galatasaraylı değil fatih terimci bir yazar. günlerdir okuyorum yazdıklarını, körü körüne bağlanan bir kaç arkadaştan birisi. ya akrabası, ya da ideolojik olarak fatih terimi sembol tutup varoluşunu kanıtlamaya çalışıyor. fatih terim herkes için başka bir ışığı temsil eder. güç ve egodan kurulu kişilikleri tek doğru gibi algılamak büyük yanlış. herkesin eleştirilebilir olmasını kabul etmek gerekiyor. bunların en başında da türk futbolunun en başarılı ve en çok hata yapan ismi fatih terim'dir.
    gelelim bu girdiyi girmemi sağlayan son damlaya; (bkz: #1413485)

    içerik diyor ki, fatih terim mi çözecek her şeyi. haklı. hatırlayalım, sayın terim maç sonu röportajını ülke gündemi karışık diye üzgün olduğunu söyleyip yapmadı..hafta sonları başbakanlık konutlarında, ilgili devlet resepsiyonlarında yemeklere katıldı. avrupa futbol konseyi elit teknik direktörler toplantısına katılıp fikir alışverişinde bulundu. ülkedeki, dünyadaki her şey hakkında konuştu, yorum yaptı. hatta bazen "gider" yaptı. cep telefonuyla başbakana ulaşabilirken, galatasaray başkanı geldiği günden beri başbakandan randevu alamadı. yani baktığımızda gayet güçlü bir figür bu topraklar için. dün mesut yılmaz, mehmet ağar övüyordu kendisini, şimdi dönemin iktidarı övüyor. yani fatih terim hep güçlü... bu figür neden şimdi susar? neden "devrim yapacağız" derken dünya futbol tarihinin en büyük şikesini kapatan adamla karşı karşıya değil de yanyana olur? neden dünyanın en adaletsiz liginin yöneticisini patron olarak değil de kader birliği yaptığı önemli bir dostu gibi lanse edilmesini eleştirmez? her şeye konuşan fatih hoca bunlara mı gücü yetmiyor?... hepimiz biliyoruz efendim, geçiniz bu fatih terim naapsın savunmasını. fatih hoca'nın kendi yolu hep vardı. kendi markasını yarattı. fatih terim, galatasaray'ı kullanmış, galatasaray'da fatih terim'i kullanmıştır. ikisi de birbirini büyütmüştür. son 6-7 ayda olanlarsa fatih terim'in galatasaray'dan büyüğüm davranışlarının tezahürüdür. ego ve kompleksleri onu bu hale getirmiştir.

    girdiniz diyor ki; koskoca galatasaray kulübü bir şey yapamadı. evet. çok haklısınız. kilit nokta koskoca oluşu zaten. öyle fatih terim gibi dönemin iktidarına yanaşıp, güç sağlayarak o anki sorunlarını hızlı çözüme kavuşturabilecek bir yapı değil galatasaray. o yüzden zaten dönem dönem iktidar yanlıları veya iktidar sahipleri kulüp içinde yer edinir. yani isimler gelir, camia o yöne dönmez. zaten camiaların bu yönde durması kadar saçma bir şey olamaz, taraftarları bu kadar karışık kimliğe sahipken... bu isimlerden birisi de dolaylı olarak fatih terim'di. kendisine düşen görevi galatasaray adına yapmadı, yapmıyor fatih terim. tek yaptığı şey adaletsizliğe alkış tutarak kendi egosunu tatmin etmek. bakıın beni bıraksanız da ben ne kadar güçlüyüm demek... elbet devran dönecek, fatih terim'de dönecek. yaşım itibarıyla çok şahit oldum döndüğüne de anlaşılan siz pek tanık olamadığınız için sayın terim'i tutarlı idealist bir örnek olarak alıyorsunuz kendinize.

    sosyolojik veya psikoanaliz yapmayacağım burada tabii ki, haddim de değil; fakat yine de bu kadar körü körüne isim fanatikliğini "vefa" kelimesi ile açıklayamam. belli ki bu arkadaşın asıl anlatmak istediği fatih terim değil. umarım başkalarının fikirlerini okuduktan sonra onlara anti tez değil, kendi fikirlerini anlatmaya çalışarak sözlükte var olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın