• 40
    az bile denen önerme. bu önermeyi kim bulmuşsa anlından öpeceğim.

    şimdi bu önermenin doğru olup olmadığını ispatlamak için, fatih terim'in galatasaray futbol takımıyla olan başarısının ne alakası var ? yada galatasarayla kazanmış olduğu şampiyonlukların. sapla samanı ayıralım bir zahmet artık. fatih terim'in galatasaray'a katmış olduğu şey çok fazladır. ama bu onu eleştirilemez hale getirmiyor.

    madem bazıları dayanamayıp yazıyor, bizde dayanamayıp yazalım;

    avrupa şampiyonu olan takımın iskeletini kuran adam muhammed ali olmamasıyla birlikte fatih terim de değildir. madem sözlük yazarısınız ve galatasaray taraftarısınız açın birazcık araştırın. jupp derwall'in kemikleri sızlıyor. ters döndü adamcağız mezarında. modern avrupa antrenmanları ve taktikleri kazandıran adamdır, derwall. bunun üzerine galatasaray futbol takımı tarihinin en önemli başarısını kazanmıştır. ne bu başarı biliyor musun ? nereden bilecen ki önüne konanı yiyorsun sabah akşam.

    1988-1989 sezonunda avrupa kupalarında baş göstermiştir galatasaray. 5 nisan 1989 günü, şimdiki adı şampiyonlar ligi olan avrupa kulüpler kupasında ''yarı final'' maçına çıkmıştır. oku bak yarı final ! bu başarı galatasaray'ı avrupalı yapmıştır. daha sonra o reklamlar da gördüğün şampiyonlar ligi yıldızları varya hani. heh işte o yıldızların birinin adıdır, galatasaray. bu başarının sahipleri kimdir peki ? jupp derwall başta olmak üzere, dönemin teknik adamı mustafa denizli. ama birinizin ağzından çıkmaz.

    dur la dur. daha bitmedi hemen ofsayt'a basmayın. şimdi uefa kupasını bizlere kazandıran teknik adam fatih terim'in kadrosunu oluşturacağım. sadece o kadronun oyuncularını yazacağım. aksi taktirde arada efsane ne oyuncular var. kubilay türkyılmaz gibi.

    karl-heinz feldkamp, 1992'de jupp derwall ve öğrencisi mustafa denizli ile galatasaray'da süregelen alman ekolü ile birlikte türkiye'ye gelerek galatasaray'a geçti. yanına yardımcı olarak rainer hollmann'ı aldı. sezon başında altyapıdan yetişen bülent korkmaz, okan buruk, tugay kerimoğlu yanında almanya'dan getirdiği falko götz, reinhard stumpf, sezonun başında alınan hakan şükür ile çok genç bir takım yarattı. ayrıca suat kaya ve arif erdem kendisinin geldiği dönemde galatasaray'dadır.

    94-95 sezonunda ise teknik adam reinhard saftig'dir. kendisinin döneminde ergün penbe ve hakan ünsal galatasaray kadrosuna kazandırılmıştır.

    yani fatih terim takımın başına geçene kadar alman ekolüyle kurulan galatasaray futbol takımında; kaptan bülent, büyük hakan, küçük hakan, okan, tugay, suat, ergün, arif bulunmaktadır. efsane kadronun iskeleti kurulmuştur. bunun üzerine yapılan takviyelerle galatasaray tarihinin 2. avrupa zaferini yaşamıştır.

    yani uefa kupasını kazanmamızdaki en büyük pay derwall'in kurduğu ekol ve bunun devam etmesidir. tabi ki fatih terim'e miras yemiştir diyemeyiz.

    şimdi buraya kadar okey mi? are you kola? demek ki neymiş galatasaray'ın avrupadaki en büyük başarısı yarı final oynamasıymış. ayrıca uefa kupasını kazanan takımın iskeletini fatih terim kurmamış. bunları kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz, sevgili yazar arkadaşlarım. sallamak basit.

    peki neden başarısız diyoruz;

    ali lukunku, haim revivo, mohamed sarr, sergio almaguer, christian, elvir baliç, fábio pinto, felipe, amrabat, dany cart curt .. falan filan bunlar sadece yabancı kısmı işin. daha yazmaya bile gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın