• 8
    o zamanlarda futbol olarak o kadar büyük bir fark atmıştık ki... tribünlerde, tv başında zevkten o kadar dört köşeydik ki... rakip takım taraftarları tüm enerjilerini böyle tezahüratlar üretmeye harcıyordu, takımlarında iş yoktu çünkü, herkes galatasaray'ı konuşurken, tüm dünya galatasaray'dan bahsederken, popüler olan, başarılı olan zaten varken, enerjilerini bize harcamaları son derece normaldi.

    bazen melodisi takılır insanın ağzına ama güler geçersin.şu sözlere baksana ezikliğin tarifini yapmışlar;

    avrupa fatihi'ymiş galatasaray (u: o dönemde kazanılan uefa ve süper kupa zaferlerinde, şampiyonlar liginde estiğimiz günlerde her aldığımız iyi sonuçtan sonra gazeteler bu manşeti atınca avrupa fatihi olduk tabi normal olarak yalan mı yani amuğa goduğum :( )
    galatasaraylıymış bütün oğlanlar (u: zaten türk halkının genel yapısıdır, başarılıyı çekememe, çamur atma, hakaret etme, ibnelik son yıllarda hakaret olarak görülmese de :( o yıllarda en ağır ithamdı)
    kalplerde yıldızmış gönüllerde ay (u: kafiyeyi tutturmak için kullanılan bir bölüm ama bizce öyle "nasıl ki bu milletin tacıdır yıldızla ay")
    ananı ... senin galatasaray (u: yine başarılıya duyulan, kıskançlık, ezikliğin getirdiği nefret söylemi. en kolay edilen küfürdür zaten bizde "ananı skym ve ibne" ikisine de yer verilmiş.)

    görüldüğü gibi kolay ve dile takılan melodisi, uyaklı sözleriyle, küfürlü başarılı bir tezahürat.

    gülün geçin amk duyduğunuzda hatta içinizden "ama bizim uefa kupamız var" deyin ve bir daha gülün...
App Store'dan indirin Google Play'den alın