resim
Salih Dursun
Takım:Karagümrük
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 340
    mustafa sarp'ı bir şablon olarak kabul edersek salih dursun birçok yönden kesinlikle mustafa sarp'a benzeyen bir oyuncudur ama şahsi kanaatime göre avantajları fazladır. iki sezon boyunca kendisini izlemiş biri olarak temel farkları şunlardır;

    1- mustafa sarp oyun olarak değil de tavır olarak, yani yalandan hırslıdır ve gölge markajların beyefendi oyuncusudur, salih dursun ise gerçekten hırslıdır ve adam adama markajda amansız bir oyuncudur. aralarında 11 yaş olmasına rağmen salih dursun 51 sarı ve 6 kırmızı kartlık istatistikleri ile bugüne kadar 71 sarı ve 1 de kırmızı kart görmüş olan mustafa sarp'tan şöyle bir ayrılmaktadır. bunu bizzat görüp onaylamış biri olarak söylüyorum, istatistikleri de savımı güçlendirmek için kullandım.

    2- mustafa sarp kariyeri boyunca kafa golleri atmıştır ama aslında kafa toplarında o kadar da iyi değildir, salih dursun ise kafa toplarında gerçekten iyidir ve oldukça benzer şekilde kafayla attığı goller daha zor vuruşlarla gelmiştir. elbette burada mevki olarak farkları da devreye girecektir fakat salih dursun savunma anlamında da hava toplarına iyi yükselebilen, hava hakimiyeti yüksek bir oyuncudur.

    3- mustafa sarp bize geldiğinde de bizden gittiğinde de yaşlıydı. salih dursun genç bir oyuncu, mancini de her maç öncesi kendisini sadece "hadi oğlum aslansın" vs. deyip sahaya sürmeyeceğine göre muhakkak geliştireceği özellikleri olacaktır.

    4- salih dursun'un maç kondisyonu mustafa sarp'tan net kere net daha iyidir. kendisini mustafa sarp gibi dili dışarıda ya da "eli belinde" görmezsiniz.

    bu dört husus dışında gerçekten hızı da hızlanması da, top becerisi de fiziği de mustafa sarp'a benziyor ama bir sağ bek olarak kendisini cafu beklentisiyle almamışızdır diye düşünüyorum. yönetimin böyle bir hata yapacağını sanmam fakat aradığımız oyuncu eğer ayakları yere basan, güçlü, defans anlamında iyi fakat hücum özellikleri ortalama bir sağ çizgi savunucusu ise salih dursun hiç de fena bir tercih değil. kariyerine mustafa sarp gibi ön liberoda başlamış ve uzunca bir süre burada oynamış, hiç olmadı orta sahada denenir ve mustafa sarp'ı andırsa da eminim kendisinden daha başarılı olur.

    her oyuncu pırpır tarzda değildir, salih dursun evet doğrudur mustafa sarp ekolünden ama hakkını da yememek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın