resim
İlker Meral
Görev:Hakem
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 176
    öncelikle baştan söyleyeyim dün kaybettiğimiz 2 puanda kendisinin herhangi bir dahli yoktur, hatta kötü bir hakem olduğunu düşünürsek 26 ocak 2014 gaziantepspor galatasaray maçını iyi yönettiğini bile söyleyebiliriz. ardından takımımızın gerçekten kötü oynadığını ve puan kaybını hakettiğini de söyleyebilirim.

    benim aklıma takılan konu ise, maçın uzatma süresinin neye göre belirlendiği. bunun bir kriteri var mıdır, yoksa tamamen hakemin inisiyatifine mi bağlıdır? ya da maçın skoruna? veya hangi takımın geride olduğuna, gole ihtiyacı olduğuna? 26 ocak 2014 gaziantepspor galatasaray maçında oyuncu değişikliklerinin tamamı 2.yarı gerçekleşti ve oyuncu değişiklikleri nedeniyle 30 saniye uzatma eklendiğine göre zaten otomatikman 3 dakika uzatma süresinin 2.yarıya eklenmesi normal, peki 78. dakikada amrabat'ın şenol can'a yaptığı müdahale nedeniyle oyunu durdurup sedyeyi sahaya çağırmak ve zamandan 1 dakikadan fazla çalan rakip oyuncunun neden olduğu uzatma süresi nerede? rakip takım kalecisinin her kale vuruşu kullanırken veya serbest vuruş kullanırken kendisi tarafından uyarılması ve bir sarı kart bile görmeden maçı tamamlaması sonucu oluşan kaybolan zaman nerede?

    şampiyonluktaki rakibimiz olan şikeci takımın son 3-4 yıldır son dakikalarına berabere ya da mağlup girdiği hiç bir maçın 5 dakikadan az uzatıldığını hatırlamıyorum, bir de üstüne uzatmalarda yaşanan duraklamaları bile oynuyorlar, dün oynadığımızdan daha kötü futbol oynayarak son dakika golleriyle kazandıkları maçlar var. muhtemelen 26 ocak 2014 gaziantepspor galatasaray maçını sabaha kadar oynasak beraberliği bozabilecek bir şey yapamayacaktık, fakat bu hakemin görevini yapmasını engelleyecek bir durum değil.

    bu yazıyı yazmamın nedeni, kendisine karşı iyi niyet beslemediğimdendir, tıpkı kendisinin galatasaray'ımıza beslediği duygular gibi. bu hakemimsi arkadaşın yönettiği her galatasaray maçını her an sanki katledecekmiş gibi tetikte izliyorum. bunun nedenleri için;

    (bkz: 21 eylül 2009 kasımpaşaspor galatasaray maçı)

    (bkz: 5 mart 2011 galatasaray karabükspor maçı)

    (bkz: 1 şubat 2012 galatasaray antalyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın