• 5
    federer için bence dönüm maçı. kariyerinin kalan 1-2 yılında neler yapabileceğinin göstergesi olacak bir maç.
    5 setlik minimum 4-5 saat civarında tie breaklerle dolu hayvani bir maç bekliyorum.
    nadal bildiğimiz nadal. inatçı, savaşçı, yılmayan, pes etmeyen sanki hayatının maçıymış gibi son topa kadar yardıran nadal. rakibin fedo olması onu ekstra motive edecektir. bence maç nadal'ın inadı ile son sete gidecektir.

    ben bir federer aşığı olarak geçen yılki berbat sezonun ardından artık federer efsanesi bitti gözüyle baktığım bir yerde peşpeşe tsonga ve murray gibi iki sert rakibi rahatça geçmiş olmasının ardından acaba diyorum? ama nadal ve djokoviç'i bir grand slam'de geçemeden eski parlak dönemine en azından psikolojik olarak dönemez.

    en hoşuma giden tarafsa oyununa kattığı servis-vole etkisi. hakikaten yıllardır özlemini çektiğim servis-voleyi hem de fedo'nun oynaması beni çok mutlu etti. edberg'le çalışmak ona yaramış. ama tabi ki servis volenin nadal karşısında test edilmesi lazım. nadal sert ve agresif vuruşları passin shotlar getirebilir.

    federer yaşı itibarı ile artık oyunları fazla uzatmadan max 6-7 vuruşta bitirmek istiyır. zira uzun oyunlar, uzun setler onu hem fiziksel hem de mental olarak geri bırakabilir. ancak uzun ralliler ve uzun setler nadal'ın uzmanlık alanı. burada fedo'nun avantajı bence kortun çok hızlı olması ve winnerlara müsait olması.

    bence şahane bir maç olacak. gönlüm federer'in kazanmasından ve bu turnuvayı almasından yana. belki de kariyerinin son sezonunda en azından bir grand slam ile veda etmesini çok istiyorum
App Store'dan indirin Google Play'den alın