• 7
    son iki sezondur devam eden problemlerin zirve yaptigi defans hatti.

    hakan balta'nin kendinden beklenmeyen bir performans gosterdigi, defansin ortasinda semih-ujifalusi ikilisinin muthis bir uyum yakaladigi, eboue'nin deyim yerindeyse yardirdigi 2011-2012 sezonundan sonra defans hattimiza dany ve cris takviyelerini yaptik. cris faciasi devre arasina kadar surse de, dany ile beraber takimimizda ayakta uyuyan defans futbolcusu gelenegi basladi. bu akima zaten yatkin olan hakan balta bir zorluk cekmezken, ona 2012-2013 sezonu ikinci yarisindan itibaren eboue ve 2013-2014 oncesi yeni transfer chedjou'nun da eslik etmesiyle is icinden cikilmaz bir hal aldi. 2012-2013 sezonunda hakan balta'nin formsuzlugu riera'nin yine hic hesapta olmayan sol bek performansiyla cozulurken, sabri ve eboue sag tarafta idare ettiler.

    2013-2014 sezonu devre arasinda geldigimizde goruyoruz ki, defans hattinda semih ve biraz gokhan zan disinda guvenebilecegimiz adam yok. dany, chedjou ve eboue (yanlis anlasilmasin kendilerinin irklariyla ilgili bir ayrim yapmiyorum), adete birbirleriyle yarisircasina ayakta uyuma yarisi icerisindeler. sol tarafta hakan balta kayip, riera yabanci kontenjani nedeniyle duzenli forma giyemedigi bir ilk devre sonrasinda agresif ve formsuz. sag tarafta sabri sag bek olmadigi icin, dogal olarak ileri cikip geri gelmiyor ve defansif ozellikleri yetersiz.

    acikcasi su durumda galatasaray'in 2013-2014 sezonu ikinci yarisinda kolay gol yememesi icin, sabri(eboue)-semih-gokhan-telles dortlusunun oturmasi gerekiyor. bu dortluden hangisi topla cikip, takimi ileri iter derseniz, orasini hic bilmiyorum, umarim telles yapabilir o isi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın