resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4522
    drogba'nın son dönem performansında büyük bir düşüş var, art niyetli bir şekilde maç seçiyor falan da demeyeceğim ama hem fiziki açıdan yorgun olduğunu düşünüyorum, hem de yavaş yavaş "unumu eledim eleğimi astım" kafasına girmiş, kendini de çok zorlamıyor gibi geliyor bana.

    şimdi ne demek istediğimi yavaşça açayım. kondisyon ve beden gücü çok farklı şeyler. drogba hala çok kuvvetli, kendisine çarpan savunmacının yeri öptüğü bir forvet. bu konuda yaşı falan tık demiyor adama, bunda hepimiz hem fikiriz sanırım. ama drogbanın yaşı maalesef kondisyonunu etkiliyor. drogba ne kadar kuvvetli bir bedeni olsa da artık 2-3 günde bir çıkıp 90 dakika maç yapmayı kaldırabilecek bir adam değil. drogba'yı daha efektif kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. drogba'dan faydalanmakta kararlıysak *, forvet hattına alternatifler yaratıp drogba için gerekirse teknik heyet maç seçmeli.

    elimizdeki tek forvet alternatifi umut bulut, o da burak'ın alternatifi olabilecek bir futbolcu, drogba'nın değil. elbette drogba kalitesini yakalayamayız ama mesela şu an elimizde elmander gibi bir futbolcu olsa, drogba'ya alternatif yaratırdı. türkiye kupası, hatta ligdeki bazı rahat geçeceği tahmin edilen karşılaşmalarda elmander tipi golcünün yanında burak veya umut da gayet iş yapar, sen de drogbaya senede 50 değil 30 maç oynatır, kritik maçlarda en yüksek verimi alırsın. takım bir ara forvetten geçilmezken şu an forvet konusunda ciddi ciddi alternatifimiz yok. yönetimin eli kolu bağlıdır, yerli forvet yoktur, yabancı sınırı falan beni ilgilendirmez. ben yorum yapıyorum. bunlara bir çözümüm olsa kulübün başında ben olurdum zaten.

    gelelim ununu eleme olayına. bu konuda yanılıyor olabilirim, tamamen şahsi izlenimlerime dayalı yorum yapıyorum fakat drogba da bu yorgunluğunun farkında ve kendi seviyesinin altında oynuyor, kendisini zorlamıyor, bir pozisyonda topa yetişemezse mesela ikinci hamleyi yapmıyor, duruyor. bazı arkadaşlar daha önce de söylemişti yeri geliyor ofsaytta dinleniyor. bu olaylar yüzünden bende böyle bir kanı oluştu. haa haksız mıdır, bir yere kadar haklı, ben de türkiye kupasında elazığ'a beş gol atıp kendini yoran bir drogba yerine, chelsea'ye 1 gol atıp tur getirecek dinç bir drogba'yı tercih ederim. ama yine de üzerinde o forma varsa her maçta biraz olsun kendini zorlaması, en azından biraz zorlasa gol çıkarabileceği bariz pozisyonları zorlaması lazım.

    eyyorlamam bu kadar. dinlediğiniz için teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın