resim
Cüneyt Çakır
Görev:Eski Hakem
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 802
    ntvspor'a dünya kupası'na ekibi ile beraber gidecek olması dolayısıyla açıklamalarda bulunmuş olan hakem. açıklamaları şu şekilde:

    --- alıntı ---

    "çok büyük maçlar yönettik, turnuvalarda bulunduk ama bunlar bizim için hep tecrübe oldu yaklaşık 2 yıldır, dünya kupası'na aday hakemler seçilmişti, 53 hakem vardı. sadece sahada yönettiğimiz 90 dakikayla olmadı bu seçim. yabancı dil, kural ve koşu sınavlarının yanı sıra sağlık testleriyle birlikte yönettiğimiz maçlar göz önüne alındı. uzun bir sürecin sonucunda oldu. haberi aldığımda antrenman yapıyordum, çok sevindim. büyük bir gurunu yaşadım arkadaşlarımla birlikte. bu bizim için yolun sonu değil, daha yapacağımız çok iş var. inşallah oraya iyi hazırlanıp, ülkemizi iyi temsil edeceğiz."

    "hakemliğe başladığım ilk yılda öncelikle işimi doğru şekilde yapmak istedim.ne zaman, hangi maç olursa olsun elimden gelenin en iyisini yapmak için sahaya çıktım. sadece saha içinde değil, saha dışında da hakem kültürüne ailemden aldığım eğitime uygun yaşamaya çalıştım. bundan sonra da bu böyle olacak. bugüne kadar hedeflerimi hep adım adım belirledim, bugünden sonra da öyle yapacağım. önümüzdeki 4 ayı hep çalışarak geçireceğiz. hep önümüzdeki ilk maça bakacağız."

    "eleştirilerden korkmamak, kaçmamak lazım. yapıcı olan, bizi ileriye götürecek her eleştiriye açığız. sizi küstürürse kaybeden siz olursunuz. olay teknik sınırlar içerisinde kalsın, bunlar yapılsın, bizim bunlara ihtiyacımız var. eleştiri olmadan herkes size "çok iyisiniz" derse siz kendinizi geliştiremezsiniz. "türkiye'de başka avrupa'da maç yönetiliyor" deniyor, ben bundan çok mutluyum açıkcası. çünkü biz en azından türk hakemliğinin bu şekilde eleştirilmesini sağladık, eskiden hiçbir yerde yönetemiyorduk. şimdi bu ayrımı yapmalarını sağladık. işin esprisi ama... bizim burada yönettiğimiz her maç orada izleniyor. avrupa'daki maça nasıl hazırlanıyorsak, burada da aynı şekilde hazırlanıyoruz. fenerbahçe-galatasaray maçının bitiminden 20 dakika sonra uefa hakem kurulu başkanı'ndan mesaj aldım, maçla ilgilli. hiç kimse endişe etmesin. sadece süper lig olarak görmeyin, alt liglerdeki karşılaşmalara da bütün hakem arkadaşlarım aynı şekilde hazırlanıyoruz. çünkü biz futbolu seviyoruz, hakemliğe aşığız."

    --- alıntı ---

    açıklamalarından aklıma takılan iki sorum var:
    1- spor camiasından yetkili kişilere ve/veya sözlükçü arkadaşlara soruyorum: "hakem kültürü" nedir ? gerçekten yani ben bu kültürün ne olduğunu bilmiyorum, bilen varsa yeşillendirsin, misal no way out denen şahsiyet olur da okursan bunu buradan hoca ne demek istedi bir cevap ver bakem, öyle "ben hakemim" demekle olmuyor, açıkla bakayım bana kültürünüzü*
    2- "'türkiye'de başka avrupa'da maç yönetiliyor' deniyor, ben bundan çok mutluyum açıkcası. çünkü biz en azından türk hakemliğinin bu şekilde eleştirilmesini sağladık, eskiden hiçbir yerde yönetemiyorduk. şimdi bu ayrımı yapmalarını sağladık. işin esprisi ama... " şeklindeki bir açıklama ile şakanızın arkasındaki o gerçek düşüncenizi paylaşıyorsunuz değil mi sayın çakır ? ah siz ve o komik esprileriniz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın