• 1041
    an itibariyle başta (bkz: yıldırım demirören) olmak üzere haklarında görevi kötüye kullanmak ve şike yapan takımı, başkanını, korumak suçlarından dava açılmalıdır. müsabaka sonuçlarının talimatlara aykırı bir şekilde etkilendiği mahkemece kanıtlanan müsabakaların iptaliyse iptali, değilse de yazılı bir açıklama ile kamoyunu aydınlatılması gerekmektedir. yargının kararı müsabakaların haksız yollarla etkilendiği ortadadır. 1 puan dahi hatta bir kaç gol averajı dahi şampiyonu değiştireceğinden ötürü acilen toplanıp şike sürecindeki kararı yeniden gözden geçirmelidirler. aksi takdirde uefa, fifa peşimizi bırakmayacak.

    ancak şöyle bir olay daha var. tff 58. madde gereği şike yapan takım puan silme cezası alır veya düşürülürdü. ancak yeni çıkan (değiştirilen) 58. madde diyor ki;

    1) gerçek kişiler ve tüzel kişiler aynı anda
    2) gerçek kişiler
    3) tüzel kişiler

    olmak üzere 3 statüde yargılama kararı alınabilir. bu şu demek oluyor. aziz yıldırım gerçek kişi olarak yargılanırsa o başlık atlındaki en ağır ceza bir daha başkanlık yapamayacak olması ve ömür boyu müsabakalardan men ve seyir cezası.

    eğer ki tüzel kişiler yargılanacak olursa (fenerbahçe) bu statü de de en ağır ceza bir alt lige düşürülme cezasıdır. ancak ortada çelişkiler yumağı mevcuttur. kulübün başkanı kulüp için şike,teşvik primi yapmıştır. sonuç olarak kulüp bundan çıkar sağlamış, şampiyon olmuştur. bu yüzdendir ki hem gerçek hem tüzel kişiler konusunda yargılanmalı hem de tüzel kişiler konusunda yargılanmalıdır. o başlık altındaki en ağır ceza olan "ödüllerin iadesi"

    tff 58. madde disiplin talimatı cezaları http://imgim.com/8321incin2157779.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın