resim
Mesut Bakkal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 63
    --- alıntı ---
    *fenerbahçe iyi bir hava yakaladı, puan farkı kapanmaz açılır
    *ayı da çıksa, taş da düşse benim tanıdığım ersun yanal şampiyon olur
    *yanal'ın takımı ikinci yarıda düşüş yaşamaz çünkü yıldızları var

    ilk yarının bitimine 2 hafta kala torku konyaspor'un başını geçen mesut bakkal, antalya kampında sorularımızı yanıtladı. uzun yıllar ersun yanal'la omuz omuza çalışan tecrübeli hocanın cevapları:

    kader arkadaşınız ersun yanal'ın başında bulunduğu fenerbahçe'yi nasıl yeneceksiniz? yeneceğiz değil mi? (gülüyor)
    işin esprisi bir yana, o maçlar çok farklı maçlar. benim büyük maçlardaki mantalitem şudur; yürekli oynayalım, korkmayalım. en azından ertesi gün gürcan bilgiç köşe yazısında "yenildiler ama helal olsun" desin. bundan sonra kadıköy'de maç kazanmak kimse için kolay değil.

    f.bahçe 8 puan önde, şampiyonluk konusundaki görüşünüz nedir?
    fenerbahçe şampiyon olur. fikstürün çok etkileyeceğini düşünmüyorum. çünkü tek kulvarda oynuyor. haftada bir maç yapıyor. süper lig'de bu kadroyla farkı kapattırmayıp götürmesi gerekiyor. hani bir tabir vardır ya, ayı çıksa da taş düşse de fenerbahçe'nin olması gerekiyor. bu yakaladığı havayla da bırakacağını zannetmiyorum. hocayı da tanıyorum çünkü, çok inatçıdır. zaten 8 puandan da şampiyonluğu verirse o zaman ortalık karışır!

    ersun hocanın takımları ikinci yarı düşer mi?
    öyle bir şey yok, düşmez. niye düşmez? çalıştığımız takımlarda adam yoktu. şimdi kuyt yoksa webo var, sow yoksa emenike var. anadolu takımında bir de başka birçok sorunla uğraşıyor teknik adam. fenerbahçe'de öyle bir sorun da yok. her şey dört dörtlük.

    konya'yı yeni devraldınız? hedefiniz ne?
    uğur tütüneker hocama teşekkür ediyorum. çok dinamik, koşan ve keyifli bir takım bırakmış. hedef, konya'yı süper lig patentli bir takım haline getirmek.

    hleb'i aldınız, ilk izleniminiz nedir?
    antrenmanda tekme yiyor, dönüp bakmıyor bile yani. türk futbolcularına duyurulur!

    sayıya değil "sıfır"a karşıyız

    fatih terim'le yapılan toplantıda yabancı sayısıyla ilgili görüşünüzü nasıl anlattınız?
    fatih terim'le yaptığımız toplantıda kimse yabancı konusunda sayı belirtmedi. ancak herkesin bir ortak noktası vardı, 'sıfır'ı kimse istemedi. altı artı sıfır, beş artı sıfır olmasını istemiyoruz. belli bir sayı olsun ama sıfır olmasın. örneğin 6 yabancıysa, 4+2 olsun, 5+2 olsun o önemli değil. ama herkesten faydalanalım diye düşünüyorum.

    mancini'ye gönderme

    yardımcılarıyla poz veren bakkal'a, g.saray hocası mancini'nin, 'türk antrenörler kendini avrupa'ya hazırlamıyor' sözlerini hatırlatınca şu yanıtı aldık: "bir teknik adam türkiye'de daha fazla kazanıyor. yani aslında mancini'nin türkiye'ye gelmesiyle bizim türkiye'de hocalık yapmamızın sebebi aynı. ekonomik."

    --- alıntı ---

    http://skorer.milliyet.com.tr/.../1822725/default.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın