• 23
    transferde basarisiz olmasi seklinde soylenince insanlarin genelini yapilan transferlerin sonucunu degerlendirmeye yonlendiriyor. asil soylenmek istenen ise fatih terim'in futbolcu gozleminin zayif olmasi, yani bir futbolcunun potansiyelini ve temel eksikliklerini degerlendirmede eksiklikleri olmasi oldugunu dusunuyorum.

    mesela bu yuzdendir ki melo ve engin baytar gibi ornekler burada emsal teskil etmez. hagi'nin galatasaray'da bu kadar efsane olmasinda oldugu gibi bu iki isimden aldigi verim de fatih terim'in muthis adam yonetme sanatindan ileri geliyor. bu konuda dunya'dan benzetme yapacak olursak hocayi mourinho'ya benzetebiliriz. yoksa engin baytar'in cok yetenekli oldugu da kabul edilen bir seydi, melo da fiorentina gunlerinde italya ligi'nin en iyi defansif orta saha performansini gostermisti, burada transferin basarisi oyunculardaki yetenegin tespitinde degil mental sikintilarinin asilmasinda yatiyor.

    gelelim yigit gokoglan, amrabat, dany gibi tamamen hocanin insiyatifiyle yapilmis ve unal aysal'in cok da tarzina uymayan transferlere. ilk one cikan ozellikleri hiz, ama ucu de inanilmaz temel eksiklikler bulunduran futbolcular. oyle ki hoca yigit'in arkasinda bile duramadi, amrabat ise tum denemelere ragmen rakibiyle guresen 8.6 milyon euroluk kanat oyuncusu olarak kaldi. dany cok ustun atletik ozelliklerine ragmen asilamayan fundamental problemlerinden dolayi asla buyuk bir takimda oynayamayacak bir stoper oldugunu coktan gosterdi.

    o yuzdendir ki fatih terim elit bir teknik direktor olmakla beraber futbolcu gozlemleme yetenegi kendisini bu kategoriye sokan ozelliklerinden biri degildir. bu tarz hocalara ornek vermek istersek jurgen klopp ve arsene wenger akla gelen iki ornek. hem muthis adam yonetimi, hem futbolcu gozu diyorsaniz da benim gordugum en iyi teknik direktor olan sir alex ferguson bu tanimi sahane karsilar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın