• 18
    transfer konusunda gereksiz yuklenilen eski teknik direktorumuzun bana kalırsa bu konuda her teknik direktor kadar normal basarısı ve basarısızlıgı vardır. örnegin yigit gökoğlana 2.75 vermek yerine +500bin euro eklenip oycan adın kadroya katılsa suan rotasyonda gorev almaya devam eden bir oyuncumuz olurdu ama yigite parayı gömdük sonuc da kötü oldu. al sana eksi.

    ancak felipe meloda her sene ısrar etmesi, bidon denirken aldıgı melo 3 yıldır en iyi oyuncularımızın basında geliyor. 13/14 sezonu itibariyle de en iyi oyuncumuz bence. ki maliyeti bir amrabat kadar ancak etmiştir bu sure zarfında bonservis olarak. benim hagiden sonra en sevidiğim yabancıdır, unutacagımızı da sanmıyorum bundan 15 20 yıl sonra da melo tarihteki önemli figürler arasında kalacak. kocaman bi artı dursun burda da.

    2. terim dönemini geciyorum kemer sıkma politikasındaki ay sonunu getirmeye calısan memur gibi olan bi galatasaray vardı, kücük oynayıp buyuk kazanırız sandık kulüpce basarısız olduk. genel bir fiyaskoydu. 2 demişken 1den de bahsedip devam edelim; 1. terim döneminde de sanıyorum ki neredeyse tüm oyunculardan maksimum yararlanıldı ve efsanevi bir dönem gecirildi. yine eksilerden cok artı var burda mesela.

    3. dönemden devam edersek eger; amrabat olayında ise fatih terim 5ten fazlaysa almayın dediği halde yonetim aldı. bu biraz da galatasaray isterse alır düsüncesini tüm bilinclere yerlestirmek icin yapılan bir prestij hamlesiydi. bir tür onur meselesine dönmüştü cunku, yönetim de 8 verip almayı tercih etti.

    fatih terim kötü transferler yapmıs olabilir ama bu yaptıgı iyi transferlerin yanında nazar boncugudur. transferlerin tamamının kötü oldugu algısı yanlış bir algıdır. örneğin tarihimizde ilk kez denediğimiz geleceğe yatırım transferini de fatih terim yapmıstır, bruma başlığında geleceğin süper yıldızı yazıp bu başlıkta fatih terim cok kötü transfer yapıyo demek taraflı bakmaktır.

    ote yandan butun basarılı isleri hocaya yuklemek de yanlıs, tersi oldugu gibi. sonucta bu bi ekip işi, uzlaşılıp karara varılıyor. meloda da boyle oldu, amrabatta da. ve transfer isi matematik olmadıgı icin bazen olumlu oluyor, bazen de fiyasko. madrid bile 64 milyon verip aldıgı kakayı 0 kazanıp geri gönderdi. transfer böyle acaip bişey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın