• 5
    hangi oyuncuyu kimin transfer ettiği belli değilken onaylanması ya da reddedilmesi mümkün olmayan söylem. birçok yerde terim'in sneijder ve drogba'yı istemediği haberleri de çıktı. selçuk inan'la, elmander'le polat döneminde anlaşıldığı haberleri de. ki elmander'le terim'den önce sözleşme imzalandı kâğıt üzerinde bile.

    ama benim kıstasım şu: semih, muslera ve engin * dışında terim aldığı oyuncuların hiçbirinin üzerine önemli bir şey koyamadı. formlarının zirvesindeki burak'la selçuk'u aldı. aldığı öteki oyuncuların da hepsi aşağı yukarı böyle. hep hazırdan yedi, hep hazırdan tüketti... ama öte yandan gerileyen çok oyuncu biliyoruz. 2011-12'de yapılan transferlerin aşağı yukarı hepsi çok iyi. sonraki iki yılda her oyuncu için farklı şey söylenebilir, ama terim hangi oyuncuya ne vermiş, bunu yazmak gerek. bence transfer başarısı dediğimiz şey şaşaalı oyuncu almak değil, aldığın oyuncuyu parlatabilmektir. yoksa yerkürede yabancı oyuncu kalmamış gibi amrabat'a 8 milyon bayılıp kadroya bile almıyorsan orada problem vardır. amrabat'a 8 milyon verilir. problem değil, ama sen bu oyuncuyu ne kadar izledin, 8 milyon bedelli öteki oyuncularla ne kadar karşılaştırdın, ölçülerin neydi? aldıktan sonra bu adamı adapte etmek için neler yaptın? nasıl bir futbol eğitimi verdin? önemli olan bunlar. sen bunları yapamadıktan sonra drogba'yı alsan ne olur, sneijder'i alsan ne olur?

    bir de yönetime "ben sneijder'i istiyorum" dedin mesela. sneijder alındı. bu kimin başarısıdır? yönetimin mi teknik adamın mı? "sneijder'i istiyorum" demek kadar kolay ne olabilir ki? hikmet karaman'a sor, o da ister sneijder'i drogba'yı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın