resim
Izet Hajrović
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 230
    kendisinin transferini oldukça heyecanla bekledim ancak malum yabancı sayısı saçmalığı yüzünden o potansiyel heyecanım henüz gerçeğe dönüşemiyor. çok fazla soru işareti var yanıtlanması gereken.

    kesinlikle gelecek vaad eden bir oyuncu onda hemfikiriz. kendisi türk kontenjanında oynayabilecek olsa yönetime çok büyük teşekkür ederdim bu vizyonları için. ama malesef buradan sonra sıkıntılar baş gösteriyor.

    hayro, bruma gibi sadece türkiye kupası maçlarında ve tek tük ligde oynayabilecekse, yazın dünya kupasında patlama yapma ihtimali de azalıyor demektir. çünkü oyuncu genç olsa da alıp tribünde oturtunca yıldızı parlamıyor aksine sönüyor. öyle olmasa her takım 1-2 milyon euro'ya genç milli takım oyuncularını takıma doldurur, ayda yılda 1 forma verir sonra 20 milyona satardı. malesef öyle bir dünya yok. oyuncu sürekli oynamadan o özgüveni kazanamadan parlayamaz. iyi niyet ile hayalciliği karıştırmamak lazım.

    belki sağ beke ya da stopere bir türk alınarak kendisine kontenjan açılabilir, o durumda biz de hayro'muzu bol bol izleriz. ancak bu da şampiyonlar ligi'nde çeyrek final mücadelesi veren ve devre boyunca fenerbahçe'den çok daha puan toplamak zorunda olan bir takım için büyük bir risktir. ilk 11'de aslanlar gibi oynayacağına emin olduğunuz bir futbolcu için bu riski almak daha mantıklıdır.

    dünyadaki kanat oyuncuları sadece ribery seviyesi ve hajrovic seviyesi diye 2'ye ayrılmıyor. ara seviyelerde alabileceğiniz yüzlerce oyuncu var. eğer dediğim gibi kendisine ilk 11'de kontenjan açmak için ekstra çabalar gösterilecekse zaten zor oturttuğumuz kadro yapısı tekrardan sallantıya girecektir. hayro'nun bu dezavantajı kesinlikle avantaja dönüştüreceğini söyleyebilir misiniz? şimdilik zor.

    galatasaray genç ve yetenekli oyuncularıun ucuza alınıp, geliştirilip iyi fiyatlara satılacağı bir yer değildir şu şartlarda. türk oyuncular için bu modelde sorun yok ama bu derece büyük paralar verdiğimiz çocukların juve maçında gol atması ve o paranın değerini verebilmesi gerekiyor bizim için. wes, drogba, muslera, melo bu değeri çoktan sağlayabildiler o yüzden harcadıkları yabancı kontenjanına da eyvallah diyoruz. ama gelişme evresinde olduğu için illaki hatalar yapacak, sabredilmesi gerekecek bir yıldız adayı için fazla lüks kaçıyor galatasaray.

    galatasaray yönetimi inşallah bruma ile birlikte hajroviç'in de 11 de oynayabilmesi çözüm düşünmüştür ve bu endişelerimiz sadece lafta kalır inşallah. ama "koskoca galatasaray yönetimi bunu kesinlikle düşünmüştür" diye kestirip atamıyorum ben malesef çünkü aynı yönetim benzer şekilde çok transfer planlama hatası yaptı geçmişte.

    hoşgeldin hayro.
App Store'dan indirin Google Play'den alın