• 438
    şimdi öncelikle durumlarıyla ilgili bir united sempatizanı olarak birkaç şey söylemek istiyorum.

    kendilerinin asıl sorunu bu sene puan tablosundaki yerleri değil moyes'a güvenip büyük bir yatırım yapmalarının mantıklı olup olmadığıdır.

    ferguson, çok büyük oranda kendisine bağlı olan bir kadro bıraktı moyes'a. mesela mourinho veya fatih terim de böyledir. maksimum verim alabilecekleri adam hangi profilde olursa olsun bir şekilde oynatıp maksimum verimi alarak sonucu elde ederler. ferguson da böyledir. zamanında rooney'i merkezi orta saha, rafael'i sağ forvet oynatmışlığı vardır. pekçok önemli maçı scholes - giggs - ferdinand gibi yaşlı kurtlarla kazanmıştır.

    burda önemli olan geçiş dönemini nasıl geçirecekleriydi. united evinde newcastle ve tottenham maçlarından normalde olduğu gibi üçer puanla ayrılıp sunderland - cardiff ikilisine son dakikalarda bıraktığı ikişer puanları toplasaydı şu an şampiyonluk mücadelesi veriyordu. ancak ufak detaylar her zaman olduğu gibi farkı yaratıyor.

    bu sene united kadrosunda vidic, rio, evra, giggs, fabio gibi isimlerin son seneleri. fabio* hariç hiç birine yeni sözleşme önerilmeyecek büyük ihtimalle. bu oyuncuların yeri 2013 yazında yavaştan doldurulacaktı ama olmadı, pekçok aksilik çıktı. 2014'e kaldı şimdi bu transferler.

    rooney <-> luiz + mata takası gerçekleşseydi, büyük ihtimalle united kadrosu şöyle olacaktı bu sezon.

    http://www.footballuser.com/...16/Manchester_United

    * = evans - vidic - smalling - belki rio
    ** = smalling - fabio
    *** = cleverley - fletcher - carrick - arada ölmezse anderson dönüşümlü oynayacaklardı.

    şimdi buradaki mühim nokta, dediğim gibi 2014 yazında yukardaki isimlerin yeri bi şekilde doldurulacak ve en az 100 milyon € civarı para harcanacak. bu 100m ile moyes neler yapacak asıl soru işareti o. çünkü everton kariyeri de dahil olmak üzere bırakın kupa, büyük maç bile kazanamamış bir isim kendisi.

    2014 yazında neler yapılacak, tahmini olarak yazayım.

    http://www.footballuser.com/...23/Manchester_United

    hedeflenen, haberlerde söylenen kadro bu şekilde. shaw için kulübü 15-20 milyon € arası para istiyor. reus dortmund'la kontratını revize etmiş ve 50 milyon € civarı bir serbest kalma maddesi var, dortmund büyük ihtimalde bu maddeyi kullanacak. koke için kulübü yine 40'tan kapıyı açıyor diyorlar. bu mevki için diğer seçenek barkley, everton da ona bu civarlarda paha biçiyor. gördüğünüz gibi en az 120 - 130 arası para demek bu. ??? yere büyük ihtimalle jones geçer, smalling sağ bekte ne olur hiçbir fikrim yok.

    moyes her röpörtajında "united taraftarlarının zevkle izleyeceği genç bir takım inşa edeceğiz" diyor. burda asıl soru inşa edilecek takımdan çok inşa edecek kişi doğru kişi mi, değil mi. eğer doğru kişi ise sıkıntı yok, 4-5 sene yine sabredilir bir şekilde. ama spurs gibi dünyaları harcayıp iki ay sonra hocayı göndermek de olabilir, hiçbir şey diyemezsiniz.

    son olarak, bir unted fanı olarak we* trust in moyes :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın