• 18
    galatasaray'ımızın top 16 gruplarına kaldığı sezon. bence ilk turun en zayıf takımlarının elendiği, herhangi bir sürprizin olmadığı, en güçlü 16 takımın bileğinin hakkıyla üst tura çıktığı sezon oldu.

    f grubuyla başlayalım tahminlerimize. ilk olarak takımımızın şansına değinelim. real madrid şampiyonluğun en büyük favorisi. (bkz: real madrid/#1370052) hayal kurmaya gerek yok. 2 maçı da kaybederiz. ergin hoca 8 galibiyetin bizi üst tura çıkaracağını ifade etti. bence zalgiris'ten alınacak 2 galibiyet ki zor olmadığını düşünüyorum. justin dentmon'ı durduralım yeter. partizan'ı deplasmanda yenmek çok kolay olmayacak ama içerde kazanırız. kuban'dan ben tırsıyorum açıkçası. geçen senenin eurocup şampiyonu bir takım. calathes'i kaybettiler ama m.williams'ı aldılar. içerde 1 galibiyette bunlara yazalım. etti 4. bayern'le gruplarda karşılaştık, 2.maç bizim için formaliteydi. arroyo'yu dinlendirdik falan. bu sefer 2 maçı da kazanmak için oynayacağız ve ben yapabiliriz diyorum. etti 6. cska maçları zor olacak doğal olarak . ama cska geçen sezonlarda ki gibi dominant değil bu sezon. krstiç ve teodosiç'in performansları hiç iyi değil. weems geçen sezonda oynadığı oyunu oynamıyor. herşeyden öte oyuncularla koç ettore messina arasında sıkıntı olduğu söyleniyor. 2 sene önce daha zayıf bir takımla daha güçlü bir cska'yı yendiğimizi de düşünürsek istanbul'da bir galibiyet daha neden olmasın diyorum. böylece 7 galibiyet yapmış oluyoruz. işte içerdeki maccabi maçı 8. galibiyet adına bu kadar elzem hale geliyor. eğer bu maçı kaybedersek partizan veya kuban deplasmanlarında bu yenilgiyi telafi etmeye çalışacağız. bu yüzden grubumuzda ki en önemli maç maccabi maçıdır.
    grupla ilgili sıralama tahminim :
    1- real madrid
    2- maccabi
    3- cska moskova
    4- galatasaray lh veya kuban

    geçelim e grubuna. bizim gruba göre daha dişli olduğunu düşündüğüm grupta anadolu efes'in milko bjelica hamlesine karşın sonuncu olacağını düşünüyorum. 3 galibiyet onlar için başarıdır. bu grupta efes haricindeki takımların ortak özelliği evlerinde canavar kesilmeleri. deplasmanda galibiyet almak kolay olmayacak bu grupta. ea7 emporio armani ilk tur biter bitmez siena'dan daniel hackett'i aldı. böylece gentile-langford-moss-hackett'le harika bir ön alan oluşturdu. savunmalarını bir tık üste çıkarırlarsa f8 yaparlar. fb ülker'in pota altı sorunu devam etmekte, transfer yapıp yapmayacaklarını bilmiyoruz. yaparlarsa ilk 2 yapmazlarsa ilk 4'e girip kendilerini f8'e atarlar. olympiacos ne diyelim ki bu takım için. gelen gideni aratmıyor ve sistem her türlü işliyor. makina gibi olmuşlar artık. en güzeli de oyuncuların kazanma hırsları hiç bitmiyor. grup birinciliğinin en büyük adayı bence. erazem lorbek'in tamamen iyileşmesi barcelona'ya top 16 öncesi çok şey katacaktır. sorunları navarro kilitlendiğinde skorer çıkaramamaları,* papanikalou oli'de ki papa değil. orada ona hazırlanan oyun setleri barca'da hazırlanmıyor ve papanikalou da sıradan savunma yapan bir oyuncuya dönüşmüş durumda. gelelim pana'ya. 16 takım arasında yorum yapmakta en fazla zorlandığım takım kesinlikle bunlar. ne yapacakları belli olmuyor. o yüzden nötrüm kendilerine. yine de pana pana'dır deyip işin içinden çıkıyorum. ispanyol ekipleri laboral ve malaga kendi evlerinde sert takımlardır ama f8 şansları olduğunu düşünmüyorum. bu takımların evlerinde alacağı galibiyetler grubun sıralamasını belirleyecektir.
    grupla ilgili sıralama tahminim* :
    1- olympiakos
    2- barcelona veya fb ülker *
    3- fb ülker veya barcelona
    4- pana veya armani milano

    f4 tahmini yerine direk final tahmini yapacağım. real madrid - olympiakos finali olur diyorum ve bu sefer madrid alır diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın