resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1373
    henüz galatasaray futbol takımının başına geçeli 3 ay olan teknik direktördür.

    kendisi ile ilgili analiz yapılması için henüz daha erken, hatta galatasaray taraftarının kendisini eleştirmeme ve sabırlı olma konusnudaki tutumu da takdir edilmeli. kolay değil sonuçta başarılı bir teknik direktörün yerine gelmesi.

    sürenin kısa olduğunu bilmekle birlikte, birkaç analiz yapabilmemiz için gerekli doneler oluşmuş durumda.

    peki onlar neler?

    1. roberto mancini takıma yeni gelmesi nedeniyle de olsa da, bir tercih olarak her maça rakibe göre diziliş ve taktik sistemini takıma adapte etti.
    medyada belirli bir sistem ve 11 otuşturamaması eleştirilse de, başarı hanesine 3-5-2 hamlesi ile juventus'u altetmesi yazılmalı.
    ayrıca roberto mancini'yi epl den de takip eden bir izleyici olarak, karakteri itibariyle maçı maçtan önce adeta bir satranç gibi önceden oynayan bir adam olduğu yorumunu rahatça getirebiliyorum.
    bunun örneklerini maç kadrosunu son ana kadar belirlememesi, maçtan önce değişik taktik vererek maçta bambaşka taktikle oynamasını gösterebiliriz. türkiye süper ligi ve avrupa şampiyonlar liginde çokça gördük bu durumu.

    2.roberto mancini sanılanın aksine sahip olduğu değerleri iyi analiz eden ve benimseyen bir teknik direktör. bunu göreve geldiği günden itibaren iç sahada oynadığı bütün maçları kazanması ile açıklayabiliriz. basitçe yorumlayıp başka bir ülkeye geldi tanımıyor demek doğru bir yorumlama değildir. mancini dünya klasında bir teknik direktör ve dünya çapında bir teknik adamın türkiyenin en büyük takımını analiz etmesi sanılanın aksine çok da zor değildir, hele hele söz konusu insan italya kariyerinin üzerine epl'de tarihi başarı elde etmişse.

    3.roberto mancini takımın en iyi oyuncularını bir araya getirip yükü onların üzerine atmadı, kadrodaki bütün futbolcuları, eline onlar hakkında detaylı rapor gelmesine ragmen kendi gözüyle görmek, ve onlara bir şans vermek istedi. bu konuda hiçbir teknik direkötürün yapmadığı kadar cömert davrandı. herkese eşit şans vererek hakedene hakettiğini verecek kudrette ve anlayışta olduğunu gösterdi.

    bakıldığında ünal aysal'ın avrupai yaklaşımına uyuşan bir karakterde roberto mancini. başkanın beklentisi elemanın yaklaşımı ile desteklenirse başarının gelme ihtimali daha da artar.

    burada iş birazda bizlere düşüyor ki bu süreçte sabırlı olma konusunda galatasaray taraftarı olgun bir tutum sergiledi ve geleceğe dair kendi adına olumlu sinyaller verdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın