• 33
    http://www.gazetesport.com/...i-elinden-alinabilir

    --- alıntı ---

    bizim türkiye’de sporun gelişmesi için devlet yapıp teslim etmiş. ama fenerbahçe’nin böyle değil; kendisi yaptı. beşiktaş da aynı şekilde yapıyor. ama galatasaray’ın stadını devlet yaptı."

    --- alıntı ---

    beşiktaş şu ekonomik yapısıyla nasıl stad yapıyo lan karaktersiz herif *. vodafone arena'yla ilgili bir belgede gsgm'nin beşiktaşa 80 milyon tl hibe edeceği yazıyordu *. karşılığında beşiktaş devlete ne kazandırdı? 80 milyon tl'nin üstünü beşiktaş nasıl tamamladı? sponsorlarla olacak iş mi bu? madem o kadar destek toplayabiliyordu neden borçlarını azaltıp avrupa kupalarına katılmak için kullanmadı bu kredisini? kesinlikle inanmıyorum beşiktaş'ın yeni yapılan stadına ekonomik olarak katkı yaptığına. ne dolaplar çeviriyorsunuz kim bilir...

    ilk olarak ali sami yen arena'nın yapımına başlayan şirket eren talu'nun şirketiydi. yani bu şirketle bir anlaşma yapılmıştı. hiç bir şirket kendisinin zararına olacak bir anlaşmayı imzalamaz. yani eren talu inşaat şirketinin elde edebileceği bir kar vardı. bu şirket batınca ve daha sonra hiç bir şirket ihaleye girmeyince elde sadece toki kaldı bu işin üstesinden gelebilecek. aynı anlaşma toki ile yapıldı bu sefer. toki de kendi açısından karlı bir iş olduğu için projeyi kabul etti. karşılığında stadın maliyetinden 4-5 kat daha değerli bir araziyi, kullanım hakkını elimizde bulundurmamıza rağmen devletin satıp gelir elde edebilmesine imkan tanıdık. tamam arazi devletindi de biz orada kalmak isteseydik, o günkü şartlarda 15000 kişilik de olsa bir stad yapsaydık kimse bizi oradan çıkarabilecek miydi? devlet orayı satıp yaklaşık 1 milyar tl'lik geliri elde edebilecek miydi?

    iş araziye kaldıysa hangi futbol takımı stadının bulunduğu araziyi para verip almış? hepsi devletin arazisi. aralarında parasal olarak en değersiz olanı da bizim ali sami yen arena'nın bulunduğu arazi. belediye hizmetlerinden en az yararlananı da o arazi, bir kaç metre doğal gaz borusu için en çok bekletileni de orası.

    bir taraftar grubu kendi stadından soğutulur mu? o kadar konuştular, sanki lütufta bulunmuşlar, sadaka vermişler havasına girdiler ki alın stadınızı başınıza çalın diye hayıflanıyoruz bu tip haberleri okudukça. bırakın artık yakamızı. ülkeden de futboldan da soğuttuğunuz yeter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın