• 8
    efsanelik diye bir kurum değil kavram vardır. bu da galatasaray'a büyük emekler verip büyük işler yapanlara verilen ünvanlardan biridir. efsaneler tabi ki eleştirilebilir kimse eleştirmeyin demez zaten. derse o onun despotluğudur.

    herkes eleştirilebilir. hatta efsanenin sosyal hayatta duruşunu, yaptıklarını, söylediklerini sevmeyebilirsin. hatta ondan nefret edebilirsin.kimse bunların aksini iddia etmiyor zaten.senin için bitmiştir. senin için ölüdür. bunların hepsine katılıyorum.

    şu noktada herkesin atladığı birşey var. onların efsaneliklerinin belirlendiği yer futbol sahası. dışarısı galatasaray adına kimseyi alakadar etmez. o adam gollerini atmıştır. kendisine fenerbahçe'nin önerdiği milyonları reddetmiştir. galatasaray efsanesidir. galatasaray efsaneliğinden çıkacaksa onun yeri de futbol sahasıdır. sen beğen veya beğenme. o zaman yarın öbür gün birileri gelse efsanelerden birini teknik direktör yapsa sen ona olan nefretin adına galatasaray'ın başarısız olmasını isteyeceksin. belki de daha önce de istedin.

    son olarak şunu defalarca söylemekten vazgeçmeyeceğim; hagi sanırım bütün galatasaraylılar için efsanedir. ama kendisinin siyasi duruşunu yüzde 90'ımız bilmiyordur.* çünkü kendisini çevirmeni ne kadar çevirdiyse o kadar tanıyoruz. romanya'yı takip edemiyoruz siyasi açıdan belki de ondan. ya hagi'nin siyasi görüşü size ters ise o da mı artık galatasaray efsanesi olmayacak ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın