• 8
    15 aralık 2013 kasımpaşa beşiktaş maçında ramon motta'nın direk kırmızı, hugo almeida'nın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle gerçekleşmiş olaydır.

    bu durumda insan ister istemez şunu soruyor. direk kırmızı yiyenle ikinci sarıdan kırmızı yiyen arasındaki fark nedir? direk kırmızı yiyen daha mı çok vurmuştur?

    ulan bir düşünün, futboldan bağımsız düşünün. mesela tiyatro oynanıyor. sahnede siz oyununuzu oynarken, biri daldı sahneye sizin oyuncu arkadaşınıza vurdu. ya da arttırıyorum. evine hırsız girdi ve senin ev arkadaşına gözünün önünde lak diye koydu yumruğu. naparsın? aa çok ayıp mı dersin, yoksa adamı yakalayıp aynı şekilde vurmak mı istersin? adamın yaptığı basbaya vazifesi olmayan bir yere izinsiz girmeye çalışmak yani tecavüz. uyguladığı şiddetle de yaptığı tecavüzü meşru kılıyor. afedersiniz o adamı oracıkta domaltıp sikseniz o herife revadır. herhangi bir ceza vs gerektirmez. kırmızı kart ney amk? evime hırsız girse de ben hırsıza vurdum diye ben suçlu duruma düşsem, hırsıza vurduğumun kat kat fazlasını beni suçlu duruma düşürene vururum amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın