• 4432
    10-11 aralık 2013 galatasaray juventus maçından sonra stat görevlisi görevinden alınmalı, kar küremesini yapan görevlilerin de işine son verilmelidir. çatı kapatılmasını geçiyorum, o ayrı bir konu. ama şampiyonlar ligi seviyesinde bir maçın ertelenmesine neden olan hava şartlarına gerekli önlemin alınmaması rezalettir. 7-8 adamın elinde sopalarla koca sahayı temizlemeye kalkışması kepazeliktir.

    görev bilinci olan adamlar olsa hadi neyse. ne yapmaları gerektiğini bilmedikleri aşikardı. milyonların önünde göstermelik bir temizlik gösterisi yaptılar. düşünün ki adamlar saha kenarından başlıyor saha ortasına doğru karı sürüklüyorlar. tabii ki daha 10-15 metre gitmeden sopaların ucunda sertleşmiş kar öbeği oluşuyor. yorulan görevli de orada bırakıyor. biraz sonra geri dönüp oradan karı tekrar saha kenarına ittiriyorlar. böyle gerizekalılık olur mu arkadaş?! plan yok program yok. belli ki eğitim yok. biri köşe gönderini temizler, ikisi ceza sahasını; üçü öbür yarım sahada takılır. tribünde seyrederken kafayı yedik. iki dakika küreme işi yapıp 5 dakika ayakta dikilip birbirleriyle sohbet etmeleri de cabası.

    hatırlarsanız bir görevli de elinde makinayla turuncu çizgiler çekiyordu. adam defalarca ellerinde sopa olanları önünden ilerleyip, o yaklaştıkça çizginin üstünde donmuş karları ellerindeki sopalarla temizlemelerini istiyordu. çünkü boya tutmuyordu. bir ara o da sinirlendi. kendisi eline sopayı alıp sert sert ne yapmalarını gösterdi. yıl olmuş 2013 hala sopa diyorum farkındaysanız. sarıgül'ün gönderdiği belediyenin kar arabası da sahanın ebesini belledi ama eminim ki bu işin futbol zeminleri için özel olanları vardır. çok mu zor bütçeden pay ayırmak?!

    o gün orada ne yapması gerektiğini bilen 40 tane görevli olsa, o saha hakem odasına gittikten sonra 20 dakika içinde temizlenirdi. sahanın buz tutması, maçın oynatılıp oynatılmaması ayrı bi olay; ama en azından yeşil bir saha görüntüsü verilebilir. ertesi günkü saçma temizlik çabaları sonucunda zeminin ebesinin bellenmeisnin önüne geçilebilirdi.

    bu işin lamı cimi yok. stat görevlisi işini yapmamıştır. ötesi koskoca galatasaray'ı dünyaya rezil etmiştir. o soğukta, o zor şartlarda stada giden dönüşte kar tutan binlerce taraftarın canına okumuştur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın