resim
Albert Riera Ortega
Görev:Teknik Direktör
Takım:G. Bordeaux
Yaş:42
Uyruk:İspanya
  • 2392
    pek çok konuda olduğu gibi kendisi hakkında da övgü ve yergi arasında uçurumlar var. öncelikle mevcut düzende değerlendirmek gerekirse konumlandığı alan sol kanat yani wing back. bu şekilde merkezden desteklense de tüm kanadın tek kanat oyuncusuna bırakıldığı bir düzende oyuncunun sahip olması gereken özelliklerin başında hız, güç ve dayanıklılık geliyor. riera'da ise bu özellikler malesef çok gerilemiş durumda. zaten bu meziyetleri eskisi gibi olsa olympiakos'a gitmek yerine ingiltere'de sol önde oynamaya devam ederdi. mental ve teknik kapasite olarak kesinlikle la liga, premiere league seviyesinde.

    çok uzaklara bakmadan 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçında stephan lichtsteiner'in yaptıklarını göz önüne almak riera'nın yeterliliği konusunda fikir sahibi olmamızı sağladı. ne kadar iyi niyetli olsa da bir çok temel savunma davranışını tam anlamıyla uygulayamıyor. yine aynı maçtan örnekle bir kafa topunu ceza sahasına doğru indirdi, o topu da gökhan zan ıskaladı neyse ki chedjou uzaklaştırdı. bu tarz aksaklıklar bu seviyedeki maçlarda şampiyonlar ligi ile avrupa ligi arasındaki belirleyici unsur olur. chedjou yerine tevez yada llorente'nin topa bir adım yakın olması avrupa ligi'ne juventus'un değil bizim gitmemize neden olabilirdi.

    elbette her oyuncu anlık konsantrasyon kayıpları yaşayabilir ama savunma orjinli olmayan, fiziksel olarak vasat bir oyuncuya tüm sezon boyunca koca bir kanadı teslim etmek takım adına şampiyonlar ligi ile avrupa ligi arasındaki vizyon farkını da ortaya koyar bence.

    yabancı sınırının olmadığı bir ortamda yıllık ücretine bakılmaksızın kadroda kalması faydalı olur, kötü oynadığı hiç bir kritik maç hatırlamıyorum zira. lig için de sezonun kalan kısmında rotasyonda önemli katkılar verecektir. yabancı sınırının önümüzdeki sezonda alacağı hal düşünüldüğünde devre arasında kalburüstü bir sol bek alınır ve sene sonu riera serbest kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın