resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1286
    3-5-2 tek basina bir taktik degil formasyon yani sahaya dizilis oldugu icin tam da bu yuzden taktiginden dolayi, 11 aralik 2013 gunu hava sartlari ve saha zeminini hesaba katarak yaptigi bir kac detay taktik sebebiyle takdir edilmesi gereken galatasaray teknik direktoru.
    formasyonun onemi yok, sahanin ve havanin durumuna gore yaptigi taktik bize maca getirdi. formasyonumuz (3-5-2/ 3-4-1-2) bu taktigi uygulamadaki dizilisimizdi. mancini sadece topu sisirin dememis. mesela yagmurlu cluj macinda futbolcular daha bilincsizce yaptilar ataklari. pozisyon bulduk topu sisirerek ancak belli setlerle degil karambol toplarla.
    mac basinda golun bir sekilde sneijder'den gelecegi belliydi. cunku 2 farkli hucum seti cizmis mancini ve ikisinde de kilit nokta sneijder'di. birincisi, selcuk ve melo'yla kontrollu bir sekilde on alana top tasinacaksa sneijder devreye girmeye calisiyor ve pas almaya cikiyor. sneijder topu alirken drogba ve burak kosu yapmaya basliyor arkalarina bakmaksizin. sneijder de tek topla onlari defansin arkasinda topla bulusturmaya calisiyor. ikinci yari bunu etkili kullandik diyebilirim cunku juventus defasini hem yorduk hem daha geri cekilmelerini sagladik ancak pozisyona giremedik. hep kil payi defans topa mudahale etti
    ikincisi, topu kenarlardan uzun atmak. ki bunu uzun suredir neden yapmiyoruz topu sisirmeye ihtiyacimiz oldugu anda hic bilmiyorum. cunku drogba, top kenardan geldiginde daha rahat kafa vuruyor ve istedigi yere indiriyor. drogba hava topuna cikmazsa burak ona sektiriyor. hangisi topa cikarsa ciksin bitirici nokta sneijder, pozisyonu bitirmek icin kendini konumlandiran kisi hep o'ydu. tek vurusla sonuca gidecek sekilde kendini drogba'nin ve duruma gore burak'in yanina atti mac boyu. golu de bu ikinci set'imizle attik. bu bir karambol golu degildi sakin yanlis anlasilmasin. mac boyu denedik ama hep 5'li yakaladik ve wing back'ler yardima geldi. bir kez 3lu yakaladik ve sneijder aninda drogba'nin gorus alanina kosu yapti topu indirdigi yerde bitmek icin. burak her zamanki aliskanligi defansin arasina ve drogba'nin arkasina gecti fakat bu sefer bu yaptigi sneijder'in daha rahat top almasini sagladi. (hatirlanacak olursa juventusla torino'da yaptigimiz macda da ikinci gol benzer gelmisti. tesaduf degil ikisi de)

    mancini sirf bu oyunu bilincli yaptirdigi, oyuncularini bunu kendi istedigi duzende oynattigi icin ve juventus gibi hem hizli hem guclu oyunculari olan bir takima karambol firsati bile vermedigi icin cok buyuk takdiri hakediyor.

    sonrasini bilemem, her sey degisebilir ama bu mac bize yeten skoru dusunursek 10 uzerinden en az 8'lik bir oyun vardi sahada. bunda en buyuk pay sahibi ise mancini'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın