• 101
    kura çekimlerinden sonra bir türlü hangi takımı destekleyeceğime karar veremediğim şampiyona.

    2013 fifa konfederasyon kupasını izleyen çoğu kişi gibi benim de favorim o turnuvada hayvani bir futbol oynayan, ev sahibi brezilya. adamları zaten bireysel yetenekleri konusunda tartışmaya gerek yok bir de bunun üzerine takım oyunu oynamaya başlamışlar. uzun zaman sonra bireyselliğiyle değil de oynadığı takım oyunuyla öne çıkan bir brezilya görüyorum ben. en büyük favorilerden biri olduğu gibi benim de favorim sanırım kendileri olacak.

    diğer favori takımları da kendime göre sıralayacak olursam; almanya,fransa,ispanya,portekiz,hollanda.

    bu adaylar arasında en güçlü almanya görünüyor ve bence brezilya ile beraber en büyük favori. eğer finalde karşılaşırlarsa bu iki takım 2002'nin rövanşı nitelğinde bir maç olur, çok da şahane olur.

    fransa çok iyi bir çıkış yakaladı ve çok yüksek tempolu oynuyorlar. bana göre bu turnuvanın sürpriz favorilerinden. üstelik güzel de bir gruba düştüler.

    ispanya son 3 büyük şampiyonanın şampiyonu ve son dünya kupası şampiyonu unvanıyla çıkıyor sahneye ancak o zamandan bu zaman çok şey değişti. ispanya'nın özellikle barcelona takımının yarattığı tiki-taka ekolü artık son zamanlarını yaşıyor. hepimizin bildiği gibi artık üst düzey kondisyon, fizik kalite, hız, efor gibi kriterler takımların başarılarında önemli rol oynuyor. açıkçası mıy mıy mıy paslaşan ispanya'nın daha önce saydığım devler karşısında şansı daha az. ki bunun ispatı bence 2013 fifa konfederasyon kupasındaki 30 haziran 2013 brezilya ispanya maçında yapıldı net bir şekilde. izleyenler hatılar, brezilya ispanya'nın üzerinden tır gibi geçmişti o maçta. ama yine de unvan taşıyarak geldiği için ismini yazmak gerek. ne olursa olsun çok kaliteli ayaklara sahipler.

    portekiz ve hollanda'yı da yazdım. hollanda son finalist. iyi bir kadroları var. hızlı bir takım ama ben yine de diğer takımlara göre şansının daha az olduğunu düşünüyorum. zaten zor da bir gruba düştüler. ama yine de wesley'ciğimizden dolayı gönüllerin takımı olacak. portekiz ise bireysel yetenekleriyle öne çıkan bir takım. ronaldo faktörü olduğu sürece şanslar var ancak yine de oturmuş sistemleri olan diğer ülkelere karşı şansları daha az. tabi ronaldo varsa her şey mümkün. dolayısıyla portekizi de aldım bu listeye. hem de rüzgarın oğlu, kara oğlan bruma'mız da bu kadroda. onu da izlemek çok büyük keyif olacak. umarım bol bol şans bulur.

    gönüllerin takımı olarak hollanda dedim. bir tane daha eklemek gerekecek ki o da kuşkusuz fildişi sahilleri. drogba'mızın önderliğinde fildişi'nin nelere yapacağı gerçekten merak konusu. çok da güzel gruba düştüler. şöyle o ballı yunanistan'a bir iki gol çaksa hiç fena olmaz drogba'mız. bu grubun bana göre en iddialı takımı fildişi. 2. olarak japonya'nın sürpriz yapma ihtimali olduğunu düşünüyorum. 2013 fifa konfederasyon kupasında sergiledikleri futbolla herkesi şaşırttılar bence. baya güzel bir sistemleri var. yunanistan gibi bala göte her sene katılan bir takımı geride bırakırlarsa çok memnun olacağım doğrusu.

    uzun lafın kısası bizim açımızdan sneijder'i, drogba'yı, bruma'yı ve turnuvaya katılacak diğer oyuncularımızı izlemek ve desteklemek için güzel bir organizasyon olacak. hem belli mi olur, devre arasında yapılacak bir transferle belki de bu isimlerin yanına birileri daha eklenir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın