• 209
    türkiye'de başka bir şey futbol, dünyada bambaşka.

    millet olimpiyatlarda prezervatif dağıtıyor, bizde sneijderle arda sevişmekten top oynayamıyor. bu sözlükte bile kalkıp vay arkadaş sneijder sevişiyormuş! diye ağlayanlar var. sevişecek lan tabii. ne sandın? sevişmese psikolojisi bozulur esas, neticede o da ihtiyaç. inanmıyor musun psikolojisinin bozulacağına? aynaya bak lan, cevap orda.

    hoca değişmiş, detayları bir kenara. yepyeni bir hoca gelmiş, takıma yabancı, ülkeye yabancı. vay mancini hoca değil. siktir git ya. siktir git. adam değil ocak, yaz kampını kendi yapar. takım hala sıçar, gel buraya bul beni birlikte sövelim atkısına. ama adamın kendi kurmadığı kadroya, kendi yapmadığı planlamaya ayak uydurma çabasına laf edersen futbol falan konuşmam senle, git bak orda curling var. onu izle sen hobi olarak.

    benim takıldığım kafede de bir çalışan var. murat abi. pamuk gibi adam. ama galatasaray hakkında konuşunca elime tavlayı alıp ağzına vurasım geliyor. ilk zamanlar muslerayı beğenmezdi, benle tartışırdı, şimdi tapıyor. şu sıralar da aysal ile manciniye takmış, durum düzelince yine efsane olur aysal, mancini'nin de taşaklarını öpmeye başlar. babam var bi' de, muslera kaleci miymiş, burak forvet miymiş. geldiği sezon 10 golü geçemez diye benle iddiaya girdi ya adam, öyle de iddialıydı yani. avrupa ligi maçlarını evde birlikte izlerdik, ayrıldım evden çok şükür tek başıma yaşıyorum da artık kafam rahat, yoksa bir gün kumandayı fırlatacaktım kafasına. adama kalsa 2m euro verene muslerayı verecek amk!

    sözlük de aynı, sokak da, maçı izlediğim kafe de. hepsi türkiye yansıması. mancini şimdilik hoca değil, muslera da 10 haftada kaleciliği öğrendi bizde. mancini de hocalığı öğrenir, ondan sonra taparız adama.

    velhasılıkelam türkiye'de futbol futbol değildir sadece. türkiye'de sahadaki 11 rakip futbolcuya, taraftara, teknik kulübeye, çoğunlukla hakeme karşı oynarsın. bitti mi? yoo! rakip taraftarın yanında bir de kendi taraftarın var başetmen gereken. futbolcu olsam arkama bakmadan kaçarım bu ülkeden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın