resim
Philippe Sylvain Senderos
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:39
Uyruk:İsviçre
  • 8
    ---alıntı

    14 şubat 1985 isviçre doğumlu
    2003 yaz transfer döneminde alt yapısından yetiştiği servette takımından yaklaşık 2.5 milyon pound bonservis bedeli karşılığı arsenal'e transfer oldu. ancak geçirdiği sakatlık nedeniyle bir sezon forma giyemediği.2004-2005 sezonuyla forma bulmaya başladı. 2008-2009 sezonun başında milan'a 1 yıllığına kiralandı. ingiliz ekibinde geçirdiği 5 sezonda , 113'ü ilk 11 olmak üzere toplam 115 kez arsenal forması giydi. bu süreçte rakip fileleri ise 4 kez havalandırdı.

    senderos yaşadığı sakatlık nedeniyle yeni takımı milan'da da başlarda forma şansı bulamazken, serie a'nın ikinci yarısıyla milan savunmasında ki yerini aldı. ligde 14, uefa kupasında da 5 karşılaşmada görev yaptı. senderos kalmak istese de, milan gelecek sezon isviçreli oyuncuyla devam etmeyeceğini açıkladı.

    isviçre milli takımının çeşitli kademelerinde yer alan senderos, 2002 yılında avrupa 17 yaş altı şampiyonluğu kazanan isviçre takımının kaptanıydı. 2005'in mart ayından itibaren ise isviçre a milli takımının formasını giymeye başladı. milli takımıyla, 2006 dünya kupası'nda forma giydi. turnuva sırasında burnu kırıldı, omuzu çıkıt. 2008 avrupa şampiyonası'nda türkiye ile aynı grupta mücadele eden isviçre milli takımının tüm grup maçlarında 90 dakika forma giydi.
    senderos, türkiye ile isviçre arasında oynanan, 2006 dünya kupası play-off maçılarında da isviçre savunmasında görev yapıyordu. hatta eşleşmenin ilk maçında türkiye, isviçre'ye 2-0 mağlup olurken, ev sahibi takımın ilk golünü senderos atmıştı.
    arsenal 2005-2006 sezonunda şampiyonlar liginde tam 10 maç üst üste gol yemeyerek bir rekor kırdı. şampiyonlar ligi tarihine geçen bu başarıda arsenal savunmasında ki stoperlerden biri philippe senderos'du.
    1.91 boyunda ki isviçreli futbolcu hava toplarında ki hakimiyeti, dayanıklılığı, azmi ve kuvveti ile avrupa'nın önde gelen savunma oyuncularından. duran toplarda ileri çıkarak gol arıyor ve bunda da başarılı oluyor. handikap olarak nitelendirilebilecek en büyük eksiklik ise, senderos'un zaman zaman geçirdiği uzun süren sakatlıklar.
    ispanyol bir baba ile sırp bir annenin çocuğu olan senderos tam altı dil biliyor.
    bunlar, ingilizce,fransızca,ispanyolca,italyanca,portekizce ve almanca.

    ----alıntı

    http://www.turkspor.net/...o=1&id=50295
App Store'dan indirin Google Play'den alın