resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1125
    3 aralik galatasaray gaziantep bsb macinda degisiklik yapmayarak ergin ataman tarzinda bir tepki verdigini dusundugum galatasaray teknik direktoru.

    su macin ozellikle 60. dakikasindan sonra cikacak her oyuncu icin oyundan cikmak bir odul olacakti, sahada kalip nasil bir reaksiyon gosterebileceklerini gormek istemis olabilir ya da bunun futbolcular tarafindan algilanmasini. bu cok makul. kurtarici gibi drogba sahaya girse durum 2-1'ken ve takimi ipten alsa yedek oyunculari daha da itibarsizlastirirdi. suanki durumda ne farki var denirse de, suan futbolcular kendilerini elestirmek zorunda. bazen siz birine ne kadar anlatirsaniz anlatin o anlamak istedigini kadarinin disina cikamayacagi icin sozleriniz havada kalir. iste bu tarz kisiler kendi hatalarini kendileri cozerse ya da bununla yuzlesmek zorunda kalirsa anlama olasiliklari daha fazla.

    mancini bilerek mi yapti, sinirlendi umursamaz mi davrandi, hic bilmiyorum. onemli de degil maalesef su durumda. onemli olan futbolcularin bu durumdan ders cikarmasi. ben cogunlugun aksine bu maci bugune kadar oynadigimiz butun maclardan ayri tutuyorum. ilk yarisini rijkaard donemi trabzonla yapilan 2-0 biten kupa macina cok benzetiyorum. hatta maca cikarken ayni rijkaard gibi aydin'i en ucta kullanabilecegini dusunmustum. bekledigim gibi 4-6-0'i kendimizce oynadik ama ileri uclar degisirken genelde ileride amrabat kaldi, aydin degil. bu macin bu seneki diger maclarindan farki, bizim defansimiz hata yapsa da yedigi gol sayisi lig ortalamasina gore iyiyken hucum aksiyonlarimiz bireysel beceriye bakiyordu. bu macta ise hucum aksiyonlari bireysel performansa degil oyun ici setlerle yapildi, ama iyi ama kotu. defans ise kurgudan uzak, berbat bir goruntu cizdi. futbolcularin cikarmasi gereken ders ciddiyetle ilgili aslinda. engin'in sorunu gobegi degil ciddiyetsizligi. emre colak'in biraz ozguven kazanir kazanmaz isi hemen 45 metrede oynanan alman kale maclarina cevirmesi, yekta'nin basit futboldan uzaklasmasi, aydin'in daha 17 yasindayken yaptigi cizgi kosularini, defansin ustune gittigi oyunu ileri ceken kosularini birakmasi, dany'nin kendini mahalle macinda sanmasi vs vs vs. bunlari yendigimiz gun sunu goreceksiniz, bizim yedek kadromuz bile besiktas as kadrosuyla ayni seviyede.

    mancini.yi denedigi bu 4-3-3 varyasyonu icin tebrik etmek isterdim. cunku sneijder, bruma ve burak'in donerek oynayabilecegi bir sistem cikartabilirse drogba daha az yorulur ve daha efektif bir hucum aksiyonuna sahip olabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın