resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1076
    asla ve asla iyi niyetinden şüphem yok, takımı sahiplendiğine de %100 inanıyorum ama eksik olan bir şeyler var. bunları madde madde, kısa ve öz bir şekilde yazacağım.

    1. henüz çok yeni. 2 senedir işleyen bir demir, pas tutmamışken, kendisi pas tutmaya hazır bir halde olan takımı devraldı. işi çok zor.
    2. aldığı para gerçekten dünya şartları için çok iyi para, değerini bilmesi lazım. sen mancini'yi getiriyorsan bu parayı zaten verecektin o yüzden burada da sıkıntı yok.
    3. kendisi yanlış tercihti, yola galatasaray'ı daha iyi bilen biriyle devam edilmeliydi. misal hasan şaş, ümit davala...
    4. kendisi defansif bir taktik dizilişi asla sahaya yansıtmaz. manchester city'de forvet bolluğundan ölmesine rağmen takımı diri tutabilmişti.
    5. elindeki kadroda bir çok eksik var. yedek kaleci yok, sol bek yok, stoperler verimsiz, hücumda sıkıntı var, bireysel sakatlıklar var.
    6. yardımcısı tugay kerimoğlu'dan yeterli verimi alamadığı düşüncesindeyim. bu da ligi tanımadığından kasımpaşa gibi 5 stoperli kadroya karşı ne yapması gerektiğini bilememesine yol açtı.
    7. yönetim bir efsanesiyle yollarını ayırmış, buradan sonra geldiği görevde ister istemez bir diken üstünde olma hali var.
    8. fazlasıyla futbolu biliyor, tecrübeli bir adam ve kendinden emin. bu düşüşteki nedeni çok iyi anladığını ama bunu düzeltmek için daha çok zamana ihtiyacı olduğuna inanıyorum.
    9. son birkaç maçta sinirlendi kenarda, kendini paralamaya başladı. bu takımı sahiplendiğinin göstergesidir.
    10. kadroda kim ne işe yarar henüz kavrayabilmiş değil. mesela riera'yı isminden dolayı bir ara sol kanat ve sağ kanat denedi, hatırlayın juve maçında. ancak fatih terim riera'nın sadece sol bekte verimli olacağını biliyordu. ceyhun'dan medet umdu. mancini de bilecek az kaldı.
    11. zaman, zaman, zaman...
App Store'dan indirin Google Play'den alın