resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1069
    teknik direktör diye bize yutturulmaya çalışılan italyan çalıştırıcı.

    ilk geldiği zamanlar sürecin en masum adamı olarak düşünüyordum mancini'yi. ünal aysal ve fatih terim ego yarışına girmiş, galatasaray güç kaybediyordu. böyle bir ortamda takımın başına gelen mancini kendi oluşturmadığı kadro ile bir şeyler yapmaya çalışıyordu. galatasaray'ın iyiliğini isteyen bir taraftar olarak koşulsuz mancini'nin arkasında durmamız gerektiğini düşünüyordum. lakin juventus maçında değişimin sinyallerini vermişti. takım belki de sezonun en iyi futbolunu oynamış, gerek taraftarlar gerekse yönetim terim'e göndermelerde bulunmuştu.

    geldiği günden günümüze kadar geçen iki aylık süreç göstermiştir ki mancini ile herhangi bir kadro planlaması yapılmamalıdır. kendisi muhtemelen mayıs ayını zor görecektir. bunun sebebi ise skandal ötesi olan kadro tercihleridir. tamam kadroyu mancini kurmadı ama elindeki malzemeye göre kadro çıkarmak yerine kafasındaki şablona göre kadro çıkarma derdinde olan birinin uzun soluklu olacağını düşünmüyorum.

    herhangi bir kadro istikrarından söz etmek mümkün değil. her hafta her maç mutlaka bizleri ve rakipleri şaşırtan sürprizlere imza atıyor. mesela sen aydın yılmaz'a haftalarca forma veriyorsun, birden pat diye onu kesip amrabat'a forma veriyorsun. üstelik amrabat'a ilk kez şans veriyorsun hem de real madrid karşısında. ve bu sürprizleri her hafta yaparak takımın dengesini alt üst etmeyi hedeflediğini düşünüyorum artık.

    mancini'de ve onun çıkardığı takımda herhangi bir heyecan görmüyorum. bunun en büyük sorumlusu artık mancini'dir. sanırım kendisi buraya staj yapmaya falan geldi. sene sonunda sevgili başkanımız ünal aysal (tahminimce kendisi de mayıs ayında gidecektir) tazminatı kendi cebinden vererek mancini ile yolları ayırmalı, ocak ayında onun ağzına bakarak ciddi paralar harcayıp transfer yapmamalıdır.

    mancini'nin kariyerinden bahsetmeye kalkmayın lütfen. iki senede 500 milyon euro harcadığı city macerası ya da milan'ın -150 puanla başladığı, juventus'un serie b de olduğu sezonda yaşadığı şampiyonluklar beni hiç ilgilendirmiyor. galatasaray'a ne vermiş, ne verecek. benim tek kaygım budur.

    ne terimci ne de aysalcıyım. tek derdim galatasaray ve galatasaray'ın iyiliği için bu adamın kulüpten uzaklaştırılmasını temenni ediyorum.

    ve bazı taraftarların mancini ile olmayacağını anlaması için sanırım kalede burak, forvette prens ceyhun, sol açıkta semih oynamalı. o zaman anlayacaklar galiba.
App Store'dan indirin Google Play'den alın