resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 788
    bruma'yı tanımadığımızı düşünüyorum. bu adamı eğer genç yaş kategorilerinde takip ettiyseniz veya takip eden birine sorarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. kendisi hem yüksek sürate hem de süratten bağımsız adam geçme yeteneğine(dünya çapında olma potansiyeliyle ve bu ikisine birden sahip olan oyuncu artık çok nadir dünyada) sahiptir. oyundaki aktifliği de bir kanat oyuncusuna göre yüksektir. pas konusunda yetersizdir, defans konusunda yetersizdir. mental olarak şu an yetersizdir ama geliştirilebilir düzeydedir. yani sorunlu değildir. bitiricilik konusunda da kanat oyuncusuna göre yüksek potansiyele sebep olup genç yaş kategorisinde bu özelliğini sergilemekte fakat sakin ve bilinçli kalamadığı için(özetle mental sebepler yüzünden) henüz yetişkinler seviyesinde sergileyememektedir. kendisiyle chelsea gibi takımların (hatta bizzat mourinho'nun) ilgilendiği bizzat kendi ağzından ve sonra menajeri ve daha sonra sporting lizbon başkanının ağzından söylenmiştir. isterseniz buyrun bize gelmeden önce oynadığı maçları 90 dakika izleyin veya geniş özet bulabiliyorsan izleyin veya kendi ülkesinde kendisini takip etmiş spor adamlarının, dünya çapında genç yaş kategoriyle ilgilenen yorumcuların-scoutların, ülkemizde güvendiğiniz bruma'yı bilen takip etmiş güvenilir spor adamlarının makaleleri var onları okuyun. bu adam gerçekten gerçek anlamda(öyle türk basını yıldızı değil) yıldız adayı. bunun için size bir çok referans verebilirim.

    biz ülke olarak bilmiyoruz oyuncu yetiştirmeyi. teknik sorumlularımız da bilmiyor maalesef. mesela yerli oyuncu kalitesi yerlerde ama genç yaş kategorilerinde türkiye çoğunlukla iyi takım iddialı takım. sorun yetiştirmede çünkü.

    şimdi bu adam 19 yaşında ve henüz doğru dürüst profesyonel maça çıkmamış. bir çok maçta(özellikle mancini dönemi) doğru dürüst ileri top bile ulaştıramıyoruz(mesela 1 aralık 2013 kasımpaşa galatasaray maçının ilk yarısı). bu adama veya drogba'ya veriyoruz topu; yanına yaklaşan yok, organizasyon yok, bu adama 2 kişi basıyor çünkü ilerde adamımız yok olanları da 2'şer 2'şer rahat paylaşıyorlar(zaten aksi durumlarda rize maçı antalya maçı kopenhag maçı gibi bu adam akıyor şu genç yaşında bile). bu adamı aktive edecek sneijder de sakat(ki sneijder oynuyorken bruma'nın performansı 2 gömlek yükseliyordu).

    galatasaray'a geldiğinden beri muhtemelen iyi oynadığı maç sayısı - etkisiz oynadığı maç sayısı oranı 3/5 hadi bilemedin 2/5 falandır. bu adam 19 yaşında. heyecanını anlayabiliyorsun halinden. adamın gelişmesi için ne mental ortamı ne de teknik ortamı sağlayamıyoruz. takımın hali rezalet. dünyada kanat oyuncularının en iyileri robben ribery falan bile dünya yıldızlarına oranla istikrarsızdır. kanat oyuncularının çoğu böyledir. dünyada bu adamın olmuş hali bile istikrarsızken şu an heyecan dolu 19 yaşında tecrübesiz adamın da hele hele takım şu haldeyken belli istikrarsızlık göstermesi normaldir. şu hali bile takımımızdaki en iyi kanat oyuncusu. bu adam gerçekten dünya yıldızı potansiyelli bir oyuncudur. şu an kendisini katalizörle(sneijder ile) aktifleştirebilmemiz gerekiyor. hemen her oyuncu gibi gerekli şartları sağlamamız gerekiyor. ilerde kendisi sırtlayacak takımı fakat şu an onu sırtlamamız, ondan sırtlamasını değil düzende çok iyi katkı vermesini bekleyebiliriz. henüz sırtlamak için erken. messi'yi bile 19 yaşında dediğim şekilde kullanıyordu barcelona. ki kimse messi olamaz desek doğrudur. cristiano ronaldo manchester united'a ilk geldiği hal ile gittiği hal arasındaki farka bakın. ilk geldiğinde ferguson'u o kadar çok uğraştırdı ki. her maç ferguson ronaldo'ya fatih terim'in arif erdem'e yaptığı muameleyi yapıyordu resmen. bencildi, istikrarsızdı devamlılığı azdı, maç içinde kayboluyordu, bazı maçlarda etkisizdi... gol makinesi dediğimiz ronaldo'nun bile o zamanki gol oranı şimdiye göre yerlerde... ki yine bahsettiğimiz adam ronaldo. kimse ronaldo gibi olamaz desek de mevcut şartlarda haksız sayılmayız.

    zaten destekleyeceğimiz ve desteklemeyeceğimiz oyuncuları ayırt edebilsek zaten böyle olmazdık. saçma sapan pino'ları, amrabat'ları, yiğit gökoğlan'ları değil kendisini desteklememiz lazım. 13-14 yıldır genç yaş kategorilerimizde estiren adamlar hep kaybolup gidiyor en az 50 tane örnek verirsin. peki bu 50 oyuncunun 50'si de mi tamamen kendi yüzünden bu hallere düşüyor? 50'si de mi suçlu? evet kendilerinde de suç var çok büyük suç var ama bu biraz tüm sınıfın derste başarısız olması gibi. öğrenciyi suçlarsan öğrencinin hayatına etki edersin onu değiştirmeye çalışırsın ama ülke olarak doğru hocaları getirip ilerki nesilleri düzeltmeye çalışmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın