• 450
    1 aralık 2013 kasımpaşa galatasaray maçında yedikleri golü tekrar tekrar izlesinler. özellikle ofsayt kamerasından bir daha baksınlar.

    "defansif mentalitemizi geliştirmemiz gerekiyor. üst üste gelen maçlar nedeniyle, bu konuda çok fazla çalışma imkanı bulamadık. üç öğün çalışmamız gerekiyor." diyor roberto mancini, daha ilk geldiği gün çok iyi hatırlıyorum, topun sahadaki yerine göre top rakipteyken nasıl durulması gerektiğini göstermek için tüm takımı oradan oraya koşturttu, ama demek ki takımdaki tüm oyuncular o gün attı hafızaya, beyin bedava nasıl olsa. sonra unutulmuş gitmiş, ne pozisyon alması kalmış ne de nasıl hareket edilmesini gerektiğini bilen biri takımda.10 metrekare içinde baskı yapmak için orada olup sadece topa bakan* takım halindeydiler o an, ne doğru düzgün yardıma gelen var,ne de sözle birbirini uyaran bir dikkat et diye bağıran bile kalmamış, büyülenmiş gibi herkes pozisyonu izledi golden evvel.

    gol yenilen pozisyonun başında ceza sahasına orta geliyor, semih kaya topu uzaklaştırıyor, ardından tüm defans attı haliyle çıkıyor, ilhan eker topu kazanıyor zeminin de azizliğiyle emmanuel eboue'nin bacağını ayırıyor ve topu ezequiel oscar scarione'ye aktarıyor. scarione topu aldığında yine semih baskı uygulayıp, topu kapmaya çalışıyor.sanharib malki scarione topu kaptırabilir diye yanına yaklaşıyor ve ardından defansın arkasına doğru koşmaya başlıyor. bu arada semih'e yalandan yardıma gelen bir armindo tue na bangna bruma var ama bir 10-15 saniye kendisi de pozisyonu güzelce izliyor. yardım etmeye kalktığı an zaten scarione araya bırakıyor. aurelien bayard chedjou fongang hakkında bir şey demeye gerek yok zaten koşu yapan malki'yi önünde tutacağına semih'i savunuyor onun düşüncesi "scarione, semih'i çalımlarsa ben karşısına dikilirim" olabilir ama o an pozisyon bilgisi sıfır olan bir oyuncu ile aynı durumda. semih'i çalımlarsa çalımlasın o semih'in hatası olur sen önünde koşuya başlayan adama yapışacaksın gerekirse formasına yapış indir, penaltı olsun ama o adamı bir stoper olarak öyle kolay kaçıramazsın.

    pozisyonda en süper adam ise albert riera. malki önünden ayrılıp o pozisyona giderken bırakıyor ve pozisyonu izlemeye başlıyor, o sırada arkasında bomboş alanda bir kasımpaşalı oyuncu daha var yani malki, defans arkasına koşu yapmayıp geri doğru açılsa, ya da pozisyon başında sağ kanada doğru scarione araya bir pas bıraksa oradaki oyuncu da kaleci ile karşı karşıya kalacak ve %90-95 gol ile sonuçlanacaktı.

    golü yemeden evvelki halleri: http://bit.ly/IECjsX

    sadece yenilen goller değil tabi ki o kadar boş alan bırakıyorlar ki maçlarda defans demeye bin şahit istiyor. mancini, illa savunma oynatacaksa ilk geldiği günden bugüne galatasaray'ın savunmada ne kadar saçmaladığını gösteren bin tane pozisyon oldu,* tek tek bulacak o pozisyonları, bütün takımı oturtacak toplantı odasında, açacak görüntüleri, o anlatmayacak, fırçayı basacak, anlatmakla anlamıyorlar çünkü bu belli, tepki koyulmadan düzelmeyecek bu iş.

    umarım en kısa zamanda kendilerine gelirler de önümüzdeki maçlarda maçı izleyeceklerine biraz savaşırlar da gol yemeden galip geliriz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın