resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1057
    italya serie a ve ingiltere premier lig'de şampiyonluk yaşamış teknik direktör.

    galatasaray futbol takımı'ndaki kimse o'nun isteğiyle alınmamıştır. ne kurulan kadro ne de oynatılmak istenen sistem o'nun kafasındakiyle hiçbir şekilde uyuşmamaktadır. dolayısıyla konuşulması gereken en son kişi de kendisidir.

    ligtv'deki maraton programında hangi sıfat ve siyasi özgeçmiş ile milletvekili olduğunu bilmediğim ve fırsatını buldu mu galatasaray'a sallamaktan zevk aldığını düşündüğüm hakan şükür dün şöyle bir laf etti kendisi için. "günde çift idman yaptırıyormuş, taktik ve fizik ağılıklı olduğu için oyuncular yorgun düşüyormuş. dolayısıyla gerçek performanslarını sahaya yansıtamıyorlarmış!" bakın siz şu işe. yılda milyon eurolar kazanacaksın, galatasaray gibi 20 milyon taraftarı olan bir kulübü temsil edeceksin ve günde çift idmana tavır alacaksın. yok ya? bu ülkede yılda kazandığı 15.000 tl ile ailesine, çoluğuna çocuğuna bakan insanlar var. neyin tribi ulan bu? ondan sonra avrupalılar nasıl yapıyor, biz neden yapamıyoruz? bik bik bik. nedeni açık değil mi? tembellik değilse nedir bu? sen iki antrenman arasını profesyonel bir sporcu gibi değerlendirirsin, adam gibi gider öğlen uykunu uyursun (biraz araştırın, avrupa'da üst düzey oynayan her futbolcu öğlenleri uyur), beslenmeni ona göre yaparsın, seks hayatına dikkat edersin olur biter. başka işi mi var bu futbolcuların? hayatta en sevdikleri oyunu oynayıp milyon dolarlar eurolar kazanıyorlar. kim böyle bir hayata sahip dünyada? kaç kişi? bunu söylemek başlı başına ayıptır, bunca taraftarın mensubu olduğu camiaya yapılan terbiyesizlikten başka bir şey değildir.

    futbolu biraz yakından takip edenler bilir. muhsin ertuğral yıllarca yaşadığı yurt dışı deneyimlerinden sonra ingiltere'de edindiği antrenman bilgisini, geldiğinde sivasspor için uygulamak istedi. istediği şey sadece günlük 2 saat olan antrenman süresini 3 saate çıkarmaktı. fakat o sıralar, daha evvelinde 2 sene şampiyonluk kovalamış götü kalkık fakat bir o kadar da kıytırık sivasspor oyuncuları (ki bunların başında mehmet yıldız gelir) bu karara trip atıp kulüp başkanı mecnun odyakmaz'a şikayetti bulunurlar. daha sonrasında takımdan kovulan muhsin ertuğral, verdiği bir röportajda "günlük 2 saat olan antrenman süresini 3 saate çıkaramadım" diye hafif sitemkar bir söylemi vardı. bunu hiç unutmuyor ve türk futbolcusundaki mantaliteyi anlatması açısından önemli bir veri olarak görüyorum.

    işte mancini de böyle bir zihniyetin hakim olduğu dünyaya geldi. ve henüz 2 ay oldu. tamamen farklı ama bir o kadar da günümüz futbolunun doğru ve gerçek olan zihniyetlerine hakim olan bir adam, kurulmasında zerre dahilinin olmadığı bir takımı ve zihniyeti çalıştırıyor. bence işin sonunda başarısız olacak zira zihniyet onu yiyecek. zira ne medya ne de yönetimlerin sabrı 1984 yılında derwall'in gelip de devrim dediğimiz şeyi yaptığı zaman ki gibi değil malesef. adamı 2 günde bitiriyorlar. büyük dolduruşa gelen başkan ve yönetimler de apar topar hocaları kovup günü kurtarmaya çalışıyorlar. umarım yanılan ben olurum. umarım yönetim adam gibi masaya yumruğunu vurur ve türkiye'de aslolan kaotik sisteme kendi bünyesinde çomak sokarak gerçek farklılığı yaratır. her ne kadar bugüne kadar yaşadığımız örnekler bize bunların tersini söylese de ünal aysal gerçek farkını umarım bu konuda gösterir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın