• 84
    çok ilginç bir huyları var, türkiye'de oynayan futbolcuları kesinlikle milli takıma çağırmıyorlar, milli takımda oynuyorsa da anında ilişiğini kesiyorlar. türkiye'den ayrılanları da adeta ödüllendirircesine takıma alıyorlar! bunun sebebini gerçekten bilmiyorum, ya ciddi bir türkofobi problemleri var ki bizim futbolumuz için ter döken brezilyalılara bu yüzden gıcıklar, ya da tüm bunlar evrenin bize oynadığı kozmik ve gizemli bir oyundan ibaret...

    eski trabzonsporlu jefferson'a insan muamelesi bile yapılmıyordu fakat ne zaman karadeniz semalarına veda etti, brezilya'nın as kalecisi oldu.

    alex fenerbahçe'ye gelmeden önce dünya kupası dışındaki tüm turnuvalarda seleçao adına mücadele eden, kaptanlık da yapmış, ismen de gayet prestijli bir oyuncuydu fakat çubuklu forma milli takım kariyerinin sonunu, hem de baya erken bir yaşta getirdi.

    jo bize gelmeden önce milli takımda oynuyordu, bizdeyken yüzüne bile bakılmadı, şimdiyse 2014'te rio'da belki de as forvet olarak sahaya çıkacak...

    elano'nun ayağını kaydırmak kolay olmadı fakat o da ufaktan postalanıp sonra yine çağrıldı.

    felipe melo 2010 dünya kupasındaki büyük hatasından ötürü milli takımdan uzaklaştırıldı fakat şimdi o günlerden daha fazla hak etmesine rağmen yok.

    (bkz: derin brezilya)

    (bkz: brezilya-türkiye ilişkilerinin iç yüzü)
App Store'dan indirin Google Play'den alın