resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4199
    insanda bazı özellikler vardır, bunlar fiziksel özelliklerdir ve doğal olarak insan yaşını aldıkça bu özellikler körelmeye başlar. nedir bu özellikler? koşu hızıdır, hızlanmadır, top sürme hızıdr, kuvvettir, dayanıklılıktır, çabukluktur. bu özelliklerden hız ile alakalı olanları çok hassastırlar ve insan formsuz olduğunda ya da yaşı ilerledikçe körelmeye başlarlar. anlayacağınız çabuk kazanılıp çabuk kaybedilirler. dayanıklılık da böyledir. oyunda ne kadar hareketlşyseniz o kadar da dayanıklı yani enerjik olmalısınız ki, vücudunuz oyun boyunca iyi bir performans göstermenize yetsin. fakat kuvvet ve çabukluk gibi özellikler çabuk kaybedilmez. kendinize baktığınız sürece bu özellikleriniz sizde uzun bir süre kalacaktır. drogba'da da böyledir. drogba eski hızını dayanıklılığını kaybetmiş olabilir ki gayet normaldir. 36 yaşına gelen her oyuncunun bu şekildeki bir performans kaybına uğraması kaçınılmazdır.

    futbolcuların bu şekildeki performans kaybına uğramaları futbol hayatlarını hemen bitirmelerine neden olmaz. çünkü futbol sadece fiziksel özelliklerle oynanan bir oyun değildir. futbolda aynı zamanda teknik özelliklerle mental özellikler de vardır. bu özellikler kazanıldıklarında genelde kaybolmazlar ve yaşlı bir oyuncunun futbolu devam ettirmesini sağlayan özellikleri de bu özellikleridir. bir oyuncu hızlı olmayabilir ancak aklı ve tekniği sayesinde takımına her zaman katkı sağlayabilir.

    drogba 36 yaşında bir futbolcudur. herkesin de kabul ettiği gibi ve kaçınılmaz olarak fiziksel özelliklerinin bir kısmını kaybetmiştir. ancak drogba hala kuvvetlidir. chelsea'deki drogba'dan da bir farkı vardır: galatasaray'daki drogba teknik ve mental olarak eskisinden daha üst düzeydedir. şimdi sen drogba'dan eskisi gibi topu alıp 20 metre depar atıp iki kişiyi geçip gol atmasını istersen bu olmaz! vücudu buna elvermez! galatasaray drogba'dan en iyi nasıl faydalanır? rakip kaleye yakın yerlerden drogba'yı besleyerek, drogba'ya pozisyon hazırlayarak! bir kere kontra atak oynayarak drogba'dan verim alamazsın. neden? çünki drogba eskisi kadar hızlı değil, aralara sızsa da koşamaz o kadar mesafe, koşsa da topu gol yapacak enerjisi kalmaz! bir defa drogba'dan verim alabilmen için oyunu rakip yarı alana yığabilmelisin. top rakip yarı sahaya geçtiği zaman hücumda çoğalabilmelisin. drogba bu zaman diliminde ne yapar? top tutar, top saklar, top dağıtır. sen de bu sıra da rakip alanda çoğalırsın. drogba'nın etkili olacağı an da bu andır. eğer rakip kaleye drogba'ya pozisyon hazırlayabilirsen, drogba bunu %90 gol yapar. neden? çünki drogba'nın gerek mental, gerek teknik özellikleri üst düzeydir. bunları dar alanlarda kullanması çok tehlike yaratır rakip takım açısından.

    drogba'nın illa ki gol pozisyonuna girmeye de ihtiyacı yoktur! yeter ki rakip kaleye yakın noktalarda topla buluşabilsin. drogba aynı zamanda çabuk ve güçlü bir oyuncudur. aniden karşısındaki oyuncudan sıyrılıp kaleyi görürse gol yapar. bunu yapabilecek kuvveti ve çabukluğu hala mevcuttur. ya da kanatlardan düzgün bir orta yaparsın drogba gol yapar.

    şimdi sen her kafanı kaldırdığında drogba'yı ararsan, drogba'ya defanstan top çıkarttırırsan, topu bir türlü ileri taşıyamayıp orta sahanın göbeğine kadar drogba'nın geri gelmesine sebep olursan drogba gol pozisyonuna giremez. top tutup top dağıtır. ondan sonra da drogba şöyle böyle rörörörö demeye hakkın olmaz. o yüzden önce diğer oyuncularına bakacaksın. sneijder drogba'ya pozisyon hazırlayabiliyor mu? bruma içeri kaç orta kesebilmiş? amrabat ileri top taşıyabilmiş mi? aydın neden hala bu takımda? erman neden hiç oynatılmamış? engin baytar neden göt göbek salmış? emre çolak neden hala kendisini geliştirememiş? selçuk sene başından beri ne oynamış? burak niye 100 kaçırıp 1 atıyor? en önemlisi diyeceksin ki bu takım neden ruhunu kaybetmiş? senin önce bu soruları sorman lazım. drogba'dan önce bizim bu sorunlarla uğraşmamız lazım.yoksa herkes emin olsun ki bu takımı sene başından beri taşıyan tek adam drogba'dır. emin ol drogba olmasa ne juventus maçından o beraberliği alırdın, ne beşiktaş'ı yenerdin. emin ol ki şu drogba fenerbahçe'de olsa fener o arsenal'i de elemişti şu anda da fener şampiyonluğunu ilan etmişti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın