resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 4186
    bugün drogba'ya bitmiş diyenlerle, 12 sene önce jardel'e bitmiş diyenler hemen hemen aynı insanlardı. jardel ki leblebi gibi gol atıyordu. takımın pozisyona giremediği maçta gol filan atıp 3 puan aldırıyordu.

    e drogba da yapıyo bunu. bir maç etkisizdi. tek bir maç. hemen drogba yürüyor, drogba oynamıyor. eski premier ligdeki performansında değil, evet. ama zaten o durumda olsa, adamı chelsea bırakmazdı. adam bütün gemileri yakıp da gelmedi yani galatasaray'a. elbette form düşüklüğü, yaşlanmanın getirdiği güçsüzlükler olacaktır. ama el insaf lan, drogba lan bu. elin oğlu 33 yaşında getirdiği emre'sine bu kadar sallamıyor yahu.

    yıllarca yeni hagi, yeni hagi diye umutlanmadığımız adam kalmadı. al sana yeni hagi işte. hagi'nin yaptığı temel iş = drogba'nın yaptığı temel iş. maça derinden etki etmek. tek hareketle maçı çevirmek.

    hagi de koşmuyordu lan. hagi de pres yapmıyordu. git ara 96 yılından itibaren gazete arşivlerini. hagi koşmuyor, hagi yüzünden takıma daha fazla koşu yükü biniyor minvalinde haberler bulmazsanız ben de adam değilim. aynı manipülasyonlar hagi'ye karşı da yapılmıştı. adamın saha içi önderliğinde uefa kupası'na kadar gittik.

    e aynıları drogba'ya yapılıyor şu an. bir tek ben mi farkındayım acaba biz bu adamın önderliğinde uefa kupası'nı rahat rahat alırızın. yeter ki içerden böyle saçma sapan atıp tutanlar olmasın.

    son olarak, yok abicim alamıyorsun drogba'nın genç versiyonunu işte. çünkü sen futbolun tamamen rant üzerine kurulu olduğu bir ülkede yaşıyorsun ve bu ülkenin milli takımı son 50 senede tek bir kere dünya kupası finalleri oynayabilmiş. onu da yakaladığı tek bir jenerasyon ile sağlamış, devamı çarpık çurpuk gelmiş. ülkede şike skandalları almış başını yürümüş. her ne kadar galatasaray'ın adı bu şike olaylarının dışında olmuş olsa da şike olayından türkiye diye bahsedildiği için dolaylı olarak içinde buluyorsun kendini. elin gavuruna nasıl anlatcan durumu?

    şimdi söyle bana canım kardeşim, sen 26-27 yaşlarındaki drogba olsan, futbolun beşiği ingiltere'de, hem de chelsea'de top oynuyor olsan. eşşek yüküyle para alıyor olsan, herkes seni seviyor olsa, takımın vazgeçilmezi olsan. gelir misin böyle bir ülkeye futbol oynamaya?
App Store'dan indirin Google Play'den alın