resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 956
    artık kadro istikrarını yakalaması lazım. yenilsek de aynı kadroyu her maçta sahaya sürmesi gerekiyor.

    şöyle ki bir maçta dany sol bek, bir maçta riera oynayınca önündeki oyuncuyla uyum sağlanamıyor. burak kanatta mı oynayacak yoksa ilerde mi, tek forvet mi çift forvet mi, tamam yabancı sınırından ötürü rotasyon çok oluyor biliyoruz ama ligde oynadığımız kadroyla şampiyonlar liginde oynadığımız kadro arasında dağlar olunca gidip 10 kişi takımdan fark yiyoruz.

    önce oynamak istediğimiz sistemi belirlemeliyiz. sonra oyuncular yerleşmeli, bu takımın sol beki kim hala bilmiyoruz.

    mancini 4-2-3-1 oynamak istiyor ama elinde 3 tane çok iyi forvet var ve bunları sahaya sürdüğün zaman burak - drogba - umut gibi saçma bir forvet hattı oluşuyor. burak ile umut kanat oyuncusu değil, o zaman bir tanesinde karar kılmak lazım. bence drogba en ileride oynamalı, burak ve umut yedeğe. yapacak bir şey yok.

    kanatlarda oyuncu oynatacaksak bunlar kanat oyuncusu olmalı, elimizdeki kanat oyuncularına bakalım, amrabat, aydın, bruma. bence bruma solda aydın sağda olmalı. amrabat'tan cacık olmaz. bruma ile aydın zaman zaman yer değiştirebilir. forvet arkası tartışmasız sneijder.

    orta ikili selçuk - melo.

    defans kurgusu, eboue - semih - gökhan zan ve hakan balta şeklinde olmalı, yabancı sınırlaması yüzünden.

    kalede muslera.

    şimdi şöyle bir kadro çıkıyor ortaya.

    ------------------muslera---------------------

    --eboue--semih---gökhan---hakan balta--

    -------------selçuk-----melo----------------

    ---aydın--------sneijder-------bruma---

    ----------------drogba--------------

    bu kadroyu 5 maç hiç bozmadan oynatsın zaten birbirlerine alışacaklardır. bu sene daha iki maç üst üste aynı defans kurgusuyla oynamamış takım her maç gol yemeye mahkumdur. ben bunu bilirim bunu söylerim kadro istikrarı herşeydir.

    ama mancini bunu böyle düşünüyor mu bilemem.

    evet gerekirse juventus maçına da bu kadro yapısıyla çıkmalıyız. 6 yabancı.

    o zamana kadar önümüzde bir kaç ma. var, umarım kadro istikrarını koruruz. türkiye kupası maçına bile juventus maçına çıkacağımız kadroyla çıkmalıyız. oyuncular birbirini tanımalı.

    yoksa her maç saçmasapan goller yemeye mahkum olacağız. çünkü oyuncular birbirinin ne yapacağını bilmiyor. defansta da ofansta da pinokyo gibiyiz, nereye gideceğimizi bilmiyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın