resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 955
    kaybedilen maç sonrası sözlüğü okumak gerçekten çok yararlı oluyor.
    neyse dün oynanan (bkz: 27 kasım 2013 real madrid galatasaray maçı) 'ında mancini'nin çıkabileceği en doğru taktikle çıktığını söylemek lazım.
    herkes kendini dany'den sol bek mi olur? riera var orada diye yırtmış. buradan çıkardığım sonuç şu ki sözlükteki bir çok arkadaş geçen hafta oynadığımız sivas maçını izlememiş. 2 tane vasat üstü oyuncunun rieara'nın kanadını nasıl hallaç pamuğu gibi dağıttığını görmemiş sanırım. çünkü ben o maçtan sonra riera'yı hayatta sol bek'e koymazdım. hatta dany'nin sol bek oynadığını düşünen arkadaşlar da sanırım real madrid atak yaparken, kanal değiştirip man.city maçını izlemişler. çünkü benim gördüğüm real madrid atak yaparken dany içe doğru kayıp stoper oluyordu, sol açıkta kim varsa o beke doğru kayıyordu ve umut sol açığa geçiyordu. tabi ben de yanlış izlemiş olabilirim.
    maça ilk 10 dakika kötü başlasak da sonrasında taktik işe yarayıp, topla çok oynamadan ama doğru oynayarak devam ettik. umut tercihi çok doğru bir tercihti. zaten onun çabası da 1 kırmızı kart, 1 gol getirdi.
    drogba bu kadar oyunda kalır mı yeaa? kalır. hiç olmayacak bir pozisyonda tek topla umut'a gol attırabilecek bir adam kalır. daha iyi bir tercihin olmadığı sürece sneijder, drogba gibi adamlar 90 dakika oynar. çünkü böyle isimler götünden tavşan çıkartabilecek potansiyele sahiptir. mancini'nin en büyük hatası değişiklikleri 10 dk. geç yapmasıydı. amrabat ikinci yarı başlarken çıkmalıydı. onun dışında sistem-taktik çok doğru ve sahaya yayılmamız çok iyiydi.
    yediğimiz 1. gol, şampiyonlar ligi seviyesinde asla ama asla yenmemesi gereken bir goldü. yani o topu izlemek çok büyük hatadır. hatta hata değil yeteneksizliktir. elindeki stoperler bunlar 2. ve 3. gol tamamen savnuma hatası. bakın diziliş değil savunma hatası. yani bireysel hatalar. yedek kulübesinde terry oturuyor da bu adam gökhan'ı chedjou'yu oynatıyor değil. o yüzden suç bulamam.

    değişiklikler geç geldi evet. ancak takımın 2. gol yenilene kadar ki düzen ve sistemi çok başarılıydı. ya da ben başka maç izledim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın