• 430
    gerekirse fiziki kuvvetten feda edilmesi pahasına sağlam bir futbol ülkesinde altyapı eğitimi almış bir lidere ihtiyacı olan savunmadır. yanındakini çekip çevirecek, gerektiğinde kızıp bağıracak, futbol zekası yüksek bir stoper lazım lan işte.

    bir defansın ronaldo'ya arkadan yetişecek kadar hızlı olmasını neyleyim sıradan bir pozisyonda bile nerede durması gerektiğini bilmedikçe? omuz omuza sow ile emenike ile mücadele etmek önemli ama sıradan bir duran topta bile başı kesilmiş tavuğa dönecekse adam ne anlamı kaldı?

    en iyi kombinasyon defalarca söylendiği gibi bir adet zeki, lider ama o kadar atletik-hızlı-güçlü olmasına gerek olmayan bir oyuncu, yanına da onunla iyi anlaşacak ve partnerinin -böyle deyince de seks hikayesi gibi oldu asdasda- atletik eksiklerini giderecek bir oyuncu. dengeyi iyi kurmak önemli çünkü bütün defansı aynı tip adamlardan (zeki-zeki ya da atletik-atletik) kurunca ciddi anlamda sıkıntı yaşanıyor.

    bizde bu 2. tip stoperden gani gani var, en iyisini seçip kadroda tutabilir yanına da sağlam bir lider bulabilirsek anca düzelir bu savunma zaafı. bir buçuk porsiyon da sol bek alayım canım mümkünse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın