• 1
    güney kore ve kuzey kore'yi bir bütün olarak 1991 u-20 dünya kupası'nda temsil etmiş olan futbol takımıdır. tahmin edileceği üzere her iki ülkeden de sporcular takımda yer almışlardır. resmi olarak sadece bu turnuvada boy göstermiş, sembol niteliği teşkil eden bir takımdır. zaten sözü edilen turnuvadaki maçları dışında resmi bir müsabaka oynamamışlardır.

    bayrakları şöyledir;

    http://www.crwflags.com/fotw/images/k/kr@unify.gif

    1991 u-20 dünya kupası kadroları;

    teknik direktör: an se-uk (kuzey kore)

    kaleciler: kim jong-son (kuzey kore) ve choi ik-hyung (güney kore)

    defans: chong gang-song, cho in-chol (kuzey kore), kang chul, park chul, jang hyun-ho ve lee lim-saeng (güney kore)

    orta saha: kim jong-man, li chang-ha (kuzey kore), noh tai-kyung, cho jin-ho ve lee tae-hong (güney kore)

    forvet: yun chol, choi yong-son, choi chol (kuzey kore), han yeon-chul ve seo dong-won (güney kore)

    yani 18 kişilik kadroda toplam 8 kuzey koreli, 10 da güney koreli sporcu yer alırken teknik direktör kuzey koreli olmuştur.

    1991 u-20 dünya kupasında a grubunda portekiz, arjantin ve irlanda cumhuriyeti ile birlikte yer almışlar, ilk maçlarında arjantin'i cho in-chol'un 88. dakikadaki golüyle devirirken ikinci maçta irlanda cumhuriyet ile 1-1 berabere kalmışlardır. bu maçta kore'nin beraberlik sayısı 89'da choi chol'den gelmiştir. son maçta ise portekiz'e 1-0 mağlup olmuşlar ve 2 puanlı sistemin uygulandığı turnuvada 3 puan ve 0 averaj ile 2. olarak gruptan çıkma başarısı göstermişlerdir. brezilya'ya 5-1 kaybettikleri çeyrek final maçı aynı zamanda "birleşik kore"nin 4 maçlık bu kısa uluslararası serüveninin sonu olmuştur. choi chol 40. dakikada takımın şeref sayısını kaydetmiştir.

    takımın skor tablosu;

    choi chol (kuzey kore): 2 gol
    cho in-chol (kuzey kore): 1 gol

    kore u-20 milli futbol takımı bu kısa hatırasıyla geçmişte çok büyük savaşlar geçirmiş ve bugün hala çatışma halinde olan iki kavgalı ülkeden tarihe güzel bir anekdot olarak kaldı...
App Store'dan indirin Google Play'den alın