resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 703
    1.85'lik ve 80kg'lik messi guclu fizigi sayesinde sag kanattan once forvet 10'a oradan secondary striker'a oradan da daha da guclenerek modern (ve belki benzersiz) bir sahte 9'a evrilmisken, yakin zamana kadar en pahali ve en iyi kanat oyuncusu olan 190'lik overmars varken, 1.73'luk hem de tam 19 yasina basmis kocaman olmus, artik satmamiz gereken oyuncu(?)
    kiyaslandigi ribery'nin boyu mu uzadi, mesut gibi ucgen vucut mu yapti da biz bilmiyoruz acaba?
    caydiriciligi olmadigi soylenen 19 yasindaki cocuk ciktigi hangi macta tek savunmaciyla savunuldu? karsisina kademeli savunma yapmadan cikan tek takim real madrid'di ki son dakikalarda girdigi halde herkesi ipe dizip gol pozisyonu yapti tek basina ve tehlikeler yaratti. turkiye liginde her macta en az iki kisiyle karsilaniyor bu cocuk ve hala caydiriciligi yok oyle mi? bruma cizgiye dogru calim atmayi seven bir oyuncu degil hep kaleye yaklasarak calim atmayi deniyor. yani gectiginde her turlu tehlike yaratacak sekilde. bu nedenle ozellikle turkiye ligi maclarinda cizgiyi acik birakip bir kisiyi yakinina dikiyorlar ikinciyi de onun kademesine. cogu zaman bir ucuncu de golde savunma yapmak icin yanina geliyor. eger bizim takim statik ataklardan gezinen, hareketli atak setlerine gecerse bruma'yi bu sekilde skstiramazlar ve skstirsalar da bosa cikan kendi oyuncusuna her attiginda defansi bir eksik yakalariz.

    ribery'yi galatasaray'dayken top oynadi sanan, belki o'nu canli bile seyretmemis kisilerce ribery'yle kiyaslanip kotu oldugu soylenen futbolcu, yazik. ribery'nin asil bizdeyken bir caydiiciligi yoktu. rakipleri onu cozdukten sonra basina birisini dikip surekli cizgide ezdiler. cunku ribery bruma'nin aksine daha cok cizgide gitmeyi seven bir oyuncuydu ve savunulmasi daha kolydi o zamanki ribery'nin. (anahtar kelime o zamanki ribery) diger unutulmamasi gereken ise bruma suan 19, ribery bize geldiginde 22'ydi.

    bari kendi futbolcumuzu elestirirken futbolu bilerek, dusunerek elestirelim. kanat oyuncusu adama fizigi kotu demek de yeni moda oldu galiba, sanki anchorman ariyoruz takima fizigine bakiyoruz.

    p.s. villalreal'de surunen giovani gecen sene mallorca'da 29 macta 6 gol 7 asist yapmis, surundugu villareal'de bu sene 11 macta 6 gol 5 asist yapmis. ve bu adam da daha yeni 24 oldu. bu sene sonunda transfer yaparsa 7-8 den asagi olmasi mucize olur. 24 kritik bir yas, hani ribery'nin bayern'e transfer oldugu ve parlamaya basladigi. hani en fazla giovani demistik ya, daha giovani de gelisimine devam ediyor ribery etkisi yapamayacaginin nasil bir bilgisine sahibi ki(?)
App Store'dan indirin Google Play'den alın