resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 511
    okuduğum kadarıyla birçok yazar kendisini tanımıyor. bildiğim kadarıyla kendisini anlatmak istiyorum.

    normalde(normalde deme ihtiyacı hissediyorum çünkü takımımıza katıldığından beri kendi normalinden uzakta) kendisi;

    hava toplarını çok yüksek yüzdeyle almasa da aldıklarını iyi değerlendiren yani kazandığı hava toplarını iyi yönlendirebilen bir oyuncudur. fizik olarak bir stopere göre mükemmel diyebiliriz fakat hava toplarını alma konusunda üst sınıf bir stopere göre eksik kalmaktadır.

    bir stopere göre teknik sayılır topla haşır neşir olma konusunda iyidir.

    kesicilik özelliği de iyidir ama dünya çapında değildir. fakat fiziğiyle birlikte kesicilik özelliğini birleştirdiğimizde iyi bir kesici olmaktadır. çünkü müdahale yapma ve markaj altında tutma yetenekleri belli düzeyde olsa da güçlü, dengeli ve stopere göre çevik, hızlı oluşu defansif yönünü kuvvetlendirmektedir.

    pozisyon alma bilgisi çok iyidir. lille'in en iyi dönemlerinde takıma sürekli takım halinde pozisyon alma, takım halinde kayma gibi antrenmanlara çok fazla odaklanıldı. chedjou zaten kötü pozisyon alan biri değildi. üzerinde iyice yoğunlaşınca iyi pozisyon alabilen nerede duracağını iyi bilen bir stoper haline geldi. fakat chedjou'nun yıllardır aşamadığı bir sorunu var: konsantrasyonunu anlık olarak kaybedebiliyor. chedjou için bir zaaf söylemek gerekirse bu konsantrasyonu olur. chedjou lider özellikli bir stoper değildir. bazı maçlarda savunmayı yönlendirmeye çalışsa da bu muhtemelen teknik direktörün verdiği görevdir. kendisi daha çok 2. adam klasmanına girer. profesyonelliği, kendine bakması gibi konularda gayet iyidir.

    chedjou'nun bir diğer artısı da her taktiğe uyum sağlayabilmektir. hücum oynasanız da chedjou stopere göre hızlı oluşuyla, nerede durması gerektiğini bilmesiyle rahatlıkla hücum takımı stoperi olabilir, kapansanız da iyi pozisyon almasıyla ve gücüyle defanstaki açıkları kapatabilir.

    chedjou'da ben şu anda uyum sorunu gözlemliyorum. tam alışamadı mı desem bilemiyorum bir tutukluk var yani. fransa'nın en iyi stoperi olduğu da yalan, thiago silva'dan net daha kötü stoperdir. sanırım kendisinin zamana ve sabıra ihtiyacı var.

    kendisi hakkında bülent korkmaz(yanlış hatırlamıyorsam 12 ağustos 2013'te ntv spor'da bir transfer programında) fransa ligini özel olarak takip ediyorum ve chedjou'yu iyi tanıyorum ve çok beğeniyorum şeklinde konuşmuştu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın