resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 505
    şimdi şöyle bir durum var: chedjou hızlı ve atletik özelliklere sahip bir stoper olsa da kendisi öne çıkarak alan daraltıp rakibin pozisyonlarını kaleden uzağa süpürerek bozacak bir oyun anlayışına uygun değil. galatasaray'ın şu anki kadrosunda (bkz: 2013-2014 sezonu) bu özelliklere uyan bir savunmacı da yok. ancak takımın hücum hattının savunma meziyetlerinin üst düzey olmaması (alan savunması, pres gücü) sebebiyle, baskılı dominant bir oyun anlayışıyla sahada bulunmak istememiz sebebiyle savunma oyuncularımız orta saha çizgisine kadar çıkarak rakip hücumcuların pozisyonlarını kalemizin uzağında bozarak topu hızlı bir şekilde takıma kazandırmaya çalışıyor. zira hücum gücümüzün yavaş oynadığımızda ne kadar azaldığını çok iyi biliyoruz. hızlı oynadığımızda ise durumun nasıl olduğu da ortaya çıkıyor anında (bkz: 23 ekim 2013 galatasaray fc kopenhag maçı)

    chedjou'nun değerini 2 ekim 2013 juventus galatasaray maçına bakarak anlayabiliriz. kısaca doğru bir gözle bakmamız gerekiyor. kendisi set savunması yapabilecek bir takımda oynayabilecek savaşçı bir stoperdir. biz ise kendisinden hem lider olup savunmayı düzenlemesini, hem açık alanda müdahale edebilmesini hem de topu oyuna sokabilmesini istiyoruz. kendisi topu oyuna sokabilme yeteneğine sahip. ancak diğer istediğimiz özellikleri yapabilecek bir yapıya sahip değil. ve bu da maalesef bir transfer hatası olduğunu gösteriyor. ve bunun suçunu chedjou'da aramamız da abesle iştigal.

    semih kaya yerine gökhan zan ile daha iyi bir ikili olmalarının sebebi de kendilerini bir nebze olsun daha iyi tamamlayabiliyor olmalarındandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın