• 3
    grup aşaması 32 takımla oynanmaktadır ve bu 32 takım sadece 10 ülkeden gelmektedir. şöyle ki, afc tarafından uefa'nın uyguladığına benzer bir ülke puanı uygulanmakta. tek farkı kıtanın doğusu ve batısı için ayrı ayrı hesaplanıyor. doğu ve batı için yapılan sıralamalarda en üstte yer alan beşer ülkenin takımları turnuvaya katılıyor. doğu grubundan japonya, kore, çin, avustralya ve tayland ilk beşte yer alırken vietnam ve singapur takımları ilk beşe giremedikleri için şampiyonaya katılamamaktadır. batı asya'dan katılanlar ise suudi arabistan, katar, iran, b.a.e. ve özbekistan'dır. dışarıda kalanların arasında hindistan, ürdün, ırak gibi ülkelerin takımları bulunmakta.

    grup aşamasına 28 takım doğrudan katılırken diğer 6 yer için play-off oynanıyor. grupların belirlenmesinde seyahat masraflarının artmaması için bölgesel gruplandırma yapılmış. doğu ve güüneydoğu asya takımları birbirleri ile gruplandırılırken, diğer bölgelerdekiler de birbirleri ile eşleşiyorlar. grup aşamasından sonra aynı avrupa şampiyonlar liginde olduğu gibi birinciler ile ikincilerin eşleştiği bir ikinci tur oynanıyor. maçlar final dahil deplasmanlı, yani çift maç üzerinden.

    turnuvanın ödül gelirleri avrupa'ya kıyaslandığında komik düzeyde. şampiyon olan takım 1,5 milyon dolar ödül alıyor. finalist ise 750 bin dolar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın