resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 440
    kayserispor macinda yaptigi iddia edilen hatalar aslinda olmasi gerektigi yerde olmayan sag kanat oyuncularindan kaynaklaniyor olmasin? sabri'nin kaptirdigi iki topun kalemizde ani akina dönusmesi ve chedjou'nun hazirliksiz yakalanmasi da olabilir belki ne dersin? allah askina sen olayin o son anini mi göruyorsun? chedjou ne yapmis bi anlatsana bana?

    1. penalti pozisyonu öncesi sabri rakibi yakalayabilecek noktadayken, chedjou'nun kosusunu görup kosmayi birakiyor. hakemin dibinde itiraz icin ilk biten de o. topa degil ama hakeme aninda yetisiyor. o pozisyonda 100 hakem olsa 90'i penalti calmaz. ancak eyyamcilar calar. hatirla, gecen sene 2-1 yenildigimiz kadiköy macinda, eboue'ye yapilan daha sert faulu vermedi ayni yavsak hakem. pozisyon gol oldu. 1-1 bitecek mac 2-1 bitti.

    2. ikinci golde calim yemis. futbolda hatalar tekil degildir, yenilen goller hatalar zinciri sonrasi gelir. seconds from disaster'i seyretmedin mi hic?

    sabri efendinin luzumsuz sacmaligi yuzunden teke tek kaliyor chedjou. orta geliyor, muslera dokunuyor ama o ne? bizim dany ters kademeye girmesi gerekirken rakibi saliyor. top sekince de sacmalayip gole neden oluyor. burada 4 galatasaraylinin ortak bir hatasi var, ki sen gelip sadece chedjou hataliymis gibi "chedjou iyi de hata yapiyo yeaaa" diye yaziyorsun.

    bak senin tayfan 1-2 ay önce sneijder'a salliyordu. cunku mahallede mac seyreden ortalama bir futbol seyircisi bakisina sahipsiniz. götunuzle mac seyrediyorsunuz demiyorum. ama kör seyrediyorsunuz. akilda ilk kim kaliyorsa onu sucluyorsunuz. simdi sneijder kampanyaya basladi. "yea adam iyiymis de sistem yanlismis" demeye, yola gelmeye basladiniz. en azindan ders alin, örnek olsun sneijder size.

    chedjou icin de ayni. bu adam defansta yerindeyken galatasaray'a ölumune yuklen zorlanirsin. ama chedjou ilerdeyken rakibiyle 40-50 metre kosturmak zorunda birakirsan yalan olur. o yuzden sabri'nin sacma sapan hareketler yapip, lakayit islere girmemen lazim. basit oynamali basit...

    futbol sistem oyunudur. sistemi uygulamak icin zeki oyuncular gerekir. zeka esigi dusuk oyuncularla "mecburen" oynamak zorundaysan hatalara fazla takilmayacaksin. 27 ekim 2013 kayserispor galatasaray macinda yasananlar tam olarak budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın