resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1433
    milli takım formasıyla ukrayna, libya, togo, dem. kongo cum. ve tunus gibi takımlara karşı sağ bek ve sol bekte görev yapmış, kamerun bu maçların hiçbirinde mağlup olmamıştır. hatta bu istatistiği daha da ileri götüreyim, kamerun milli futbol takımı dany'nin bek olarak oynadığı maçlarda tek bir gol dahi kalesinde görmemiştir.

    hadi kopenhag'ın etkili kanat oyuncusu yoktu da 23 ekim 2013 galatasaray fc kobenhavn maçında rahat bir performans sergiledi, yukarıdaki ülkelerde de mi çizgi oyuncusu kıtlığı varmış da bu adam hep rahat maçlar geçirmiş?

    bu adam riskli oyun seviyor, haliyle stoper için insan gözü kapalı yazamıyor kadroya burası tamam fakat aylardır yazıyorum bu adamın milli takımda bek olduğunu ve gayet iyi maçlar çıkardığını, nasıl çöpçüler kralı'nda "gazeteye yaza yaza düşürdüm hükumeti" repliği geçiyor, ben de sözlüğe yaza yaza sonunda bek oynattım bu adamı.

    ön libero da ön libero, neymiş efendim bu adam çok yetenekliymiş de ön libero oynasınmış, yahu ilk kim akıl etti bunu ne liberosu yahu? görülmüş mü böyle bir şey? takım vıcık vıcık orta saha dolu zaten, bize etkili bir bek lazım. dany'nin oynayacağı ön liberoyu zaten selçuk da, melo da, engin de oynar fakat bu adamın bek performansı defansif açıdan diğerleriyle gayet kapışır. boktan takım mı ki koskoca kamerun'un bekinde dany oynuyor?

    riera'nın sol bek performansına yönelik ne diyorduk hep? "hücuma katkısı çok iyi, geriden oyun kuruyor, ayağı düzgün, mücadeleden kaçmıyor" vs. vs. ama? "defansif açıdan eksikleri mevcut". adam değil sol bek, defans değil çünkü sadece yetenekli, gayretli bir oyuncu ve iyi niyetli!

    bu adamın defans yönü iyi ama, çünkü defans oyuncusu. hücum yönü de iyi çünkü yetenekli ve atletik, 2013-2014 sezonu öncesi hazırlık kampında malaga maçında sneijder'e yaptığı asist unutuldu bakıyorum.

    kıçımdan uydurmuyorum her şeyin nesnel bir sebebi var, mancini de bu şekilde düşündü ki sol bekte riera'yı değil dany'i oynattı çünkü adamın amacı savunmayı da sağlama alıp hücumu düşünmek. riera'nın hücum gücü kanat orijinli olduğu için dany'den belki bir tık fazla ama savunması da aynı oranda zayıf.

    roberto mancini'yi bu açıdan tebrik ediyorum, şu gerçeği görüp dany'yi bir kez bile bekte denemeyip daha hala chedjou ile beraber tandemi kuran fatih terim'e de bir kez daha eleştirilerimi iletiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın