resim
Ronaldo de Assís Moreira
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Kanat
Yaş:44
Boy:1.82
Uyruk:Brezilya
  • 806
    kesinlikle bir vizyon transferi değildir elbette ama özellikle elano ve quaresma gibi oyuncularla kıyaslamak da biraz haksızlık gibi geliyor bana. keita bir alt basamağa inmiş, tekrar bir üst basamağa çıkma ihtimali olan yetenekli bir kanat oyuncusuydu; fakat yaşı da vardı. kewell, en üst seviyede oynamış profesyonel bir isimdi. lincoln ve quaresma benzeri riskler taşıyan transfer tipleri, çok yetenekli iki oyuncu. bir tanesi büyük takımlara uğramasına rağmen oralarda tutunup dünyanın en iyileri arasına girme şansı varken bunu tepmiş, nihayetinde soluğu beşiktaş'ta almış bir adam. öbürü ise; o sıçramayı asla yapamamış ama çok yetenekli bir oyuncu. elano; bana biraz nuri şahin'i andırıyor şimdi dönüp bakınca. sistem oyuncusu, iyi işleyen sistemde ışıldar ama sistemsiz bir ortamda günah keçisi olmaya müsait; ortalama üstü meziyetleri olmasına rağmen.

    şimdi bütün bunları bir kenara bırakıp ronaldinho ismine bakalım. bu adam bir dönemin tartışmasız bir numarası. önce bunu bir kenara not edelim. yaşı otuz üç. fiziksel olarak elbette eski günlerini mumla aratacak durumda, ancak bizimkisi gibi ikinci sınıf liglerde iş yapmaması bana göre sadece sistemsizlik ile alakalı olacaktır. yaşı otuz üç. bir buçuk sene dahi faydalanabilirse beşiktaş kendisinden, müthiş iş yapmış olur. bunun için de hangi dizilimle sahaya çıkarsa çıksın, ronaldinho'nun fiziksel yetersizliklerini kapatacak işçiler bulundurmalı orta sahasında. dönüp bakıyorum, bu tanıma uyan orta saha oyuncuları beşiktaş'ta var mı? var. ve hatta olası bir transfer durumunda şunu da düşünmek lazım; kendisi ile bundan çok değil, bir veya bir buçuk sene önce ilgilense beşiktaş, bu transferin tam karşılığı zamanın hagi transferi olur. ha, faydalı olur olmaz meselesi tam bir kumar. böyle düşünenler ile kesinlikle hem fikirim ama özellikle beşiktaş ayarında bir takım için; maddi olarak müthiş yükümlülükler getirmeyecekse oynanabilecek bir kumar. onu da somutlaştırayım mesela; drogba ayarında bir sözleşme ile oynayacaksa ronaldinho, bu riske girerdim ben beşiktaş yöneticisi veya teknik direktörü olsaydım.

    ez cümle; olası bir transferi guti veya quaresma transferine benzemez. açıkçası gözümü korkutmaz, ama sahada görmekten, izlemekten keyif duyarım.

    eyyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın