• 44
    yeni getirilen sistem bence tam büyük takımların istediği gibi olmuş.bu sistemin esas amacı uefa ligine daha iyi takımların kalması için yapılmış gibi geliyor bana.hemen inceleyelim:

    bundan önceki sistemde italya,ingiltere ve ispanya dan ilk 2 takım gidiyordu lige direkt olarak.şimdi bu yeni sistemden sonra ilk 3 sıradaki takımlar direk gidip 4. sırada bulunan takımlar eleme oynayacak.bu takımlara fransa ve almanya 3. lerinin yanı sıra portekiz,türkiye, ukrayna vb. liglerin takımları da katılacak.bu takımlar birbirleriyle oynayacakken avrupa nın nispeten küçük takımları da kendi aralarında eleme oynayacak.yani işin özeti avrupa nın önemli liglerinin takımları birbirleriyle, küçük liglerinin takımları da birbiriyle oynacak.böylece bate borisov,aalborg gibi takımları daha çok göreceğiz.yanlız bu sistemin küçük takımlara para ve prestijden başka pek birşey kazandırmayacağı belli.burada amaç; manu, milan, barça, chelsea, liverpool, real madrid gibi elit takımların üst turlara rahat çıkıp birbirleriyle eşleşmesi ve daha keyifli maçlar oynanmasıdır.

    uefa ligi için artılarına gelirsek; saydığım avrupa nın küçük liglerine oranla iyi liglerinin takımları birbirleriyle eleme maçları oynayacağı için bu eşleşmeler de elenen takımlar direk uefa ligine kalacak.ayrıca son 32 de şampiyonlar liginden gelecek 8 takım ile beraber daha çekişmeli bir uefa ligi geçecek.şampiyonlar ligi ne küçük takımların fazlaca gireceği ve süpriz yapma olasılıklarının az olduğunu düşünürsek buradan gelecek 8 takım daha kaliteli olacaktır.

    beklentim yeni sistemin şampiyonlar ligin de daha çekişmeli maçlara sahne olacağı gibi, uefa ligine kalacak takımların kalitesi ile de bu kupanın daha iyi bir seviyeye geleceğidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın