• 2
    hatun drogba ile aynı şehirde doğmuş. eğer kendisi de başarılı bir şekilde formayı terletirse bence o şehire spor okulları açalım. hep ilhan cavcav mı getircek oradan. bir sürü amatör branş var anasını satayım. en kötü atletizmde kupa filan alırız.

    her neyse, oyuncuyu tanıyalım.
    --- alıntı ---

    12 ağustos 1991'de fildişi sahili'nin abidjan şehrinde dünyaya geldi.

    basketbola ispanya'nın gran canaria takımının altyapısında başlayan ble iki sezon alt kategorilerde oynadıktan sonra 2009-10 sezonunu ibiza sport island takımında geçirdi. çok genç yaşta burada eurocup tecrübesi yaşayan oyuncu sonraki sezon cadi icg'ya transfer oldu. üst üste iki sezon liga femenina (ispanya ligi) deneyimiyle birlikte yeniden gran canaria'ya dönen vanessa ble 2011-12 sezonunda 26 maçta 8,9 sayı 10,7 ribaund ort. yakalamış, eurocup'ta da mücadele etmişti. geçtiğimiz sezon ise istatistiklerini bir kademe yukarı çeken ble maç başına 13,4 sayı 11,3 ribaund 2,5 asist ile dikkatleri üzerine çekti. 20 maçta forma giyen oyuncu ispanya ligi'nin ribaund lideri de oldu.

    18 yaş altı, 19 yaş altı, 20 yaş altı ispanya milli takımları'nda görev alan 1,90 metre boyunda, dört ve beş numaralı pozisyonlarda oynayabilen vanessa ble, devşirme statüsünden sancho lyttle'ın seçilmesinden ötürü fransa'da düzenlenen avrupa basketbol şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyememişti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın