• 100
    ilk maçların ardından (bkz: şampiyonlar ligi 2013-2014 sezonu b grubu/#1304475) ile grubun değerlendirmesini ve bizim açımızdan anahtar maçın 2 ekim 2013 juventus galatasaray maçı olduğunu yazmıştım.

    o yüzden torino'da juve'den alınan bir puan bizim aldığımız bir puan değil de juve'nin ekstra 2 puan almaması anlamında çok kritikti.

    şu anda grupta son durum,

    real madrid 6
    juventus 2
    kopenhag 1
    galatasaray 1

    şeklinde.

    juventus çok iyi oynadığı ve sayısız gol kaçırdığı kopenhag deplasmanında kaybettiği 2 puan ve gruptaki direkt rakibi galatasaray'dan evinde alamadığı 2 puan ile büyük avantaj tepmiş oldu. şu anda kalan 4 maçlarının 2 si real madrid'le bir tanesi asy arena'da galatasaray'la. bu sebeple juventus taraftarının 3.lük hesabı yapmaya başladığını da tahmin edebiliriz. özellikle de 2014 uefa finali statlarındayken :)

    şimdi şu saatten sonra bizim gruptaki durumumuzu belirleyecek şey kopenhag'tan toplam alacağımız puan olacak. olur da 6 yaparsak ben bu gruptan %90 çıkacağımızı düşünüyorum.

    fikstür de sanki bizim için çekilmiş.

    biz içeride kopenhag'ı ağırlarken, juve gruptan çıkmayı garantilemek isteyecek olan real madrid'le madrid'de oynayacak. madrid'den galibiyetle dönmeleri bu sebeple çok zor. eğer biz kopenhag'ı istanbul'da yenmeyi başarırsak kopenhag'ın umutlarını da bitirmeye yaklaşacağımızdan 4.maç daha açık oynayan bir kopenhag takımını deplasmanda daha rahat yenebiliriz. 6 puan süper olur ama duruma göre 4 puan da bizi mutlu eder.

    3.maçlar sonunda şöyle bir puan durumu olursa,

    real madrid 9(7)
    galatasaray 4
    juventus 2(3)
    kopenhag 1

    son derece güzel olacak. parantez içindeki puan durumu da fena değil tabi juventus'un madrid'i ,talya'da da yenememesi lazım. yani juve maksimum 2 puan alırsa madrid'den.

    son maça 4 * + 1 * + 2(1) madrid = 7(6) puanla asy arena'ya gelir.

    biz kopenhag'tan 6 yapmışsak son maç'ta beraberlik bize ikili averajlı ya da skordan bağımsız yetebilir.

    biz kopenhag'tan 4 yapmışsak real 0 bile olsa son maç her türlü final oluyor.

    özetle alınan 1 puanla gruptaki 6. maç olan galatasaray-juvetus maçının final maçı olmasını %90 garantiledik.

    her şey istediğimiz gibi giderse son maçta 3 drumdan 2 durumun da* yeteceği maça çıkarız.

    her şey süper giderse son maça kalmadan bile gruptan çıkmayı garantilemiş oluruz tabi bu juve'nin real'e 2 kere kaybetmesi ve bizim madrid'i yenmemiz ya da juve'nin evinde de kopenhag'a takılması ile mümkün.

    23 ekim 2013 galatasaray kopenhag maçından sonra dilerim 4 puana ulaşmış ve juve'nin 2 puanda kaldığı bir grubu yorumlarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın